Γρήγορο μεζεδάκια για όλες τις ώρες, που θέλει ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί καθώς και να εξαφανιστεί. Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 μέτρια ντομάτα(χωρίς σπόρους)
- Μισή πιπεριά πράσινη
- Μισό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα φέτα
- Μισή κούπα gouda ή άλλο τυρί που λιώνει
- 2 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ κάπαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση - Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας.
- Βάζουμε πάνω τη φέτα, την ντομάτα ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την κάπαρη, το μπέικον και το κίτρινο τυρί.
- Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού.
- Σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, βάζουμε τα ρολάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει το φύλλο μας. Ελέγχουμε να έχει ψηθεί και από κάτω.
Καλή επιτυχία Το φύλλο της σφολιάτας δεν πρέπει να είναι πολύ ξεπαγωμένο για να κόβεται ομοιόμορφα και εύκολα. Κάντε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας γιατί εξαφανίζονται αμέσως. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου Μπορείτε να παραλείψετε όποιο από τα υλικά δεν σας αρέσει εκτός από το κίτρινο τυρί που στην ουσία δένει τα υλικά μας. Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 9012 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |