Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοκκινόψαρο με σάλτσα ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vago   
Σάββατο, 17/09/11
mas_007_425
Υλικά:
  • 2 κοκκινόψαρα (1/2 κιλό το καθένα περίπου)
  • 1/2 λεμόνι
  • 2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • mas_006_425
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε, τους στίβουμε μισό λεμόνι και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά σε αρκετό ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιού.
  • Προθέτουμε το σκορδο σε φετούλες και πολύ ψιλοκομμένη την πιπεριά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να μαραθούν και κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε 10-15' τη σάλτσα να βράσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε τη μισή σάλτσα σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40' στους 200C . Κατόπιν ξσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο και 10' επιπλέον.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6704
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-09-2011 22:32
 
Δεν το έχω δοκιμάσει το κοκκινόψαρο με σάλτσα. Ωραία ιδέα Βάγγο θα το κάνω έτσι την επόμενη.
 
voula
2. 30-09-2011 14:01
 
Τόφτιαξα έτσι οπως το λες, σήμερα και ο γυιος μου μουρλάθηκε...!!!Κάθε μέρα να μου το φτιάχνεις μου ειπε δεν το χορταίνω...!!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/09/11 )