Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αpfelstrudel Νο.02 (Στρούντελ με μήλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Τρίτη, 20/09/11
Αpfelstrudel Νο.02 (Στρούντελ με μήλα)
Υλικά

Για την ζύμη: 

  • 250γρ. Αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό 
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό μήλα (ξινά)
  • Φλούδα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα (τα δουλεύω στο μπλέντερ λίγο)
  • 70γρ. Ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 100γρ. Σταφίδες (μουλιάζω σε λίγο νερό)

Εκτός αυτού χρειαζόμαστε: 

  • Χαρτί ψησίματος
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Βούτυρο για να αλείψουμε την ζύμη πριν μπει για ψήσιμο
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε στην μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Δουλεύουμε την ζύμη από το τείχος της λεκάνης προς τα μέσα. Ζυμώνουμε δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά 100μλ χλιαρό νερό (η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική).
  • Πλάθουμε μία μπάλα , αλείφουμε λίγο με λάδι και σε ζεστό μέρος αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα.

Για τη γέμιση:

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε φέτες (πάρα πολύ λεπτές). Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την φλούδα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα, ζάχαρη και την κανέλα. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βάζουμε επίσης στην γέμιση.

Το άνοιγμα του φύλλου:

  • Παίρνουμε μία πετσέτα κουζίνας και ρίχνουμε αλεύρι πάνω. Παίρνουμε την ζύμη την πατάμε λίγο με το χέρι και ύστερα ανοίγουμε το φύλλο τόσο λεπτό ώστε να φανεί το σχέδιο της πετσέτας. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε την φρυγανιά και προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα.
  • Αφήνουμε και στις δυο μικρότερες πλευρές και στην μία μεγάλη πλευρά 2-3 εκ. χωρίς γέμιση. Τις μικρότερες πλευρές τις διπλώνουμε προς τα μέσα μέχρι την γέμιση και έπειτα με την βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε την ζύμη (ξεκινάμε το τύλιγμα όχι από την μεγάλη πλευρά που αφήσαμε τα 2-3εκ.)
  • Βάζουμε το γλυκό στο ταψί με το χαρτί ψησίματος. Τώρα αλείφουμε την ζύμη με μπόλικο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε με σαντιγί η σος βανίλιας!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4761
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-09-2011 22:21
 
Αυτό το στρούντελ θα το κάνω άμεσα. Αν κρίνω από τα υλικά πρέπει να είναι πολύ νόστιμο.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός