Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με πράσα και σέλινο Νο.02 (αυγολέμονο)
Χοιρινό με πράσα και σέλινο Νο.02 (αυγολέμονο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Παρασκευή, 23/09/11
Υλικά
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό
  • 1 1/2 κιλό πράσα
  • 1 1/2 κιλό σέλινα (πράσινα)
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα βούτυρο ή ελαιόλαδο (ελαιόλαδο βάζουμε περίπου ¾ της κούπας)
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά.
  • Κόβουμε τα πράσα σε μακριά κομμάτια (5-6 εκ) και μετά τα κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να μην είναι ροδέλες (ή πρώτα στην μέση και μετά σε κομμάτια).
  • Κόβουμε τα σέλινα σε 3-4 κομμάτια.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα σέλινα να μισοβράσουν (περίπου 10 λεπτά) και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα πράσα να ζεματιστούν για 1-2 λεπτά και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψουν και καβουρντίζουμε το κρέας ελαφρά και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα (ελαφρά) να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε 2-3 κούπες νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Χρειάζεται περίπου ¾ της ώρας με μία ώρα για να είναι σχεδόν έτοιμο και πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι (αν έχει μείνει χωρίς ζουμί προσθέτουμε περίπου 1 1/2 κούπα νερό ζεστό).
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε τα λαχανικά μας (εάν είναι βρασμένα το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο).

Αυγολέμονο:

  • Χτυπάμε τα ασπράδια των δύο αυτών μέχρι να γίνουν αφρός.
  • Χτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά και τους ρίχνουμε στα ασπράδια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε στα αυγά λίγο-λίγο το χυμό των λεμονιών και ζουμί από το φαγητό μας.
  • Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα που σιγοβράζει, ανακατεύουμε ελαφρά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Τώρα το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αν πιστεύετε ότι με το αυγολέμονο δεν θα χυλώσει αρκετά το φαγητό μας, διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.

Το πιπέρι φρεσκοτριμμένο στο τέλος του φαγητού ή πάνω από τα πιάτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 19967
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 26-09-2011 20:09
 
Φαίνεται εξαιρετικό!!!
 
MariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/12/15 )