Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αστακός ριζότο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Παρασκευή, 30/09/11
rizastak_425
Υλικά
  • 1 ή 2 αστακούς στο μισό κιλο
  • 400 γρ ρύζι καρολίνα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • Μισό φλιτζάνι κονιάκ
  • 200 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τον αστακό με το κέλυφος σε μια κατσαρόλα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ολόκληρο
  • Τον στραγγίζουμε (κρατάμε το νερό του για το ρύζι), τον αφήνουμε να κρυώσει, τον καθαρίζουμε και στην συνέχεια τον τσιγαρίζουμε με το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα
  • Με το άλλο μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι τσιγαρίζουμε το ρύζι, και προσθέτουμε λίγο από το νερό του αστακού
  • Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε και τη σάλτσα του αστακού και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι

Σερβίρουμε το ριζότο μας με ψιλοκομμένο μαιντανό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4911
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-10-2011 12:50
 
Πολύ εντυπωσιακό!
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 03/10/11 )