Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντολμαδάκια με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Παρασκευή, 07/10/11
ntolm_425
Υλικά:
  • 200γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα
  • 1 κρεμμύδι (μεγάλο)
  • 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250γρ.ρύζι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  •  3 κουτάλια ψιλοκομμένο άνηθο
  •  1 κουτάλι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κουτάλια ψιλοκομμένο μάραθο 
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • χυμό 1 λεμονιού (προαιρετικά)
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Ζεματίστε τα αμπελόφυλλα για περίπου 5 λεπτά, κατόπιν ξεπλύνετε με κρύο νερό.
  • Συγχρόνως σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέστε τον κιμά και το ρύζι ανακατεύωντας συνεχώς για μερικά λεπτά.
  • Μετακινήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ και προσθέστε το μάραθο, τον άνηθο, το δυόσμο, 2 κουτάλια λάδι, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώστε όλα τα υλικά με τα χέρια έως ότου γίνουνε ομοιογενή.
  • Τοποθετήστε  ανοικτά τα αμπελώφυλλα με την την ομαλή τους πλευρά σε μια καθαρή επιφάνεια και βάλτε με ένα κουταλάκι τη γέμιση στο κέντρο. Κατόπιν το διπλώνετε σταυρωτά.
  • Τοποθετείστε τα σε σειρές το ένα δίπλα στο άλλο, αφού πρώτα έχετε καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας με αμπελόφυλλα.  Γεμίστε με νερό και λίγο λάδι μέχρι να τη μέση περίπου όπου έχουνε μπει τα ντολμαδάκια. Καλύψτε με ένα πιάτο για σταθερότητα.
  • Τοποθετείστε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράστε σε μια χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.

Προαιρετικά:  μπορείτε να χτυπήσετε  2 αυγά, το χυμό λεμονιού  προσθέτοντας σιγά-σιγά λίγο ζωμό που έχει περισσέψει από τα ντολμαδάκια και περιχύσετε το στα ντολμαδάκια


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9560
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 10/10/11 )