Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μηλόπιτα Νο.22 (αναποδογυριστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 02/12/11
Μηλόπιτα Νο.22 (αναποδογυριστή)

Είναι από τα πρώτα γλυκά που έχουμε κάνει οι περισσότεροι, αλλά επειδή τα παιδιά μου τρελαίνονται και την κάνω συνέχεια τώρα τελευταία είπα να σας την θυμίσω. Εύκολη , νόστιμη και  γρήγορη.

Υλικά
  • 3-4 μήλα
  • ½ κούπας ζάχαρη κατσανή
  • ¼ κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγο λεμόνι
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • Μισή κούπα καρύδια (προαιρετικά)
Υλικά για το κέικ
  • 1 ¾ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο  του
  • ½ κούπας βούτυρο
  • 2 μέτρια  αυγά
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ κονιάκ
  •  ½ κούπας γάλα
  • 1,γ μπέικιν
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ταψί 28-30 εκ. το βούτυρο και τη ζάχαρη(καστανή) και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ζεσταθεί.
  • Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φετάκια ή τα καραρίζουμε με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε σε ροδέλες 1,5 εκ περίπου. Τα ραντίζουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Για το κέικ

  • βάζουμε όλα τα υλικά μας (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά το πολύ.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε τα μήλα και ρίχνουμε την κανέλα και το καρύδι (αν θέλουμε). Πάνω ρίχνουμε το μίγμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου .
  • Πριν κλείσουμε το φούρνο μας δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα (τη βυθίζουμε στο γλυκό μας και μόνο αν βγαίνει καθαρή το γλυκό μας είναι έτοιμο).
  • Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 5 λεπτά και μετά όπως είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα και σιγά σιγά αφαιρούμε το ταψί.
Μηλόπιτα Νο.22 (αναποδογυριστή)

Καλή επιτυχία

Βάλτε ό,τι μήλα θέλετε , αλλά με τα σκληρά έχετε καλύτερα εμφανισιακά αποτελέσματα.

Επίσης αν είναι πολύ γλυκά μειώστε λίγο τη ζάχαρη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15387
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-12-2011 10:04
 
Βουλα Μπραβο ειναι η πιο εμφανισιμη αναποδογυριστη που εχω δει.Την εφτιαχνα και εγω παλια αλλα δε μου εβγαινε τοσο καλη στο ματι και την ειχα σταματησει.Θα την κανω συντομα.
 
margarita79
2. 08-12-2011 11:44
 
Συγχαρητήρια, τέλεια συνταγή την είχα φτιάξει και εγώ στα πρώτα μου βήματα, δυστυχως ομως την είχα χάσει οποτε ευχαριστώ που μου την θυμίσατε.
 
natasoula
3. 09-12-2011 09:40
 
Είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή της tarte tatin που φτιάχνω και εγώ πολυ συχνά.Για ωραία εμφάνιση θέλει οπωσδήποτε αντικολλητικό ταψάκι.Σε απλό εμένα μου έβγαινε πάντα αποτυχία, δεν το πέτυχα ποτέ.
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/04/13 )