Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Κέϊκ Ανάμεικτο
Κέϊκ Ανάμεικτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλλιες
4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι κακάο
1 φλυτζάνι γάλα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ
Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει
Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ
Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς
Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα
Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο
Κρατάτε 1 φλυτζάνι από το μείγμα χωριστά και προσθέτετε σ αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά
Ρίχνετε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα
Από πάνω ρίχνετε το μείγμα με το κακάο
Ρίχνετε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο
Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο μείγμα και κάνετε κύκλους ώστε το μέιγμα από το κακάο να ανακατευτεί με το
άσπρο και να κάνει τα "νερά"
Ψήνετε για μία ώρα περίπου
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )