Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σκόρδα στο βάζο (πάστα σκόρδου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 28/09/11
dsc_0114_425

Ένας πρωτότυπος τρόπος να διατηρήσετε τα σκόρδα σας για μεγάλο διάστημα. Μια κουταλίτσα απο την πάστα σκόρδου αρκεί για να δώσετε ξεχωριστή γεύση στα φαγητά σας!!!

Υλικά
  • Πολλά σκόρδα
  • Λίγο αλατι 
  • Λίγο λάδι
Εκτέλεση
  • Κοβουμε το φουντακι απο το καθε κεφαλι σκορδο και με τα χερια μας το ανοιγουμε σε κοματια χωρις να αφαιρεσουμε τη φλουδα (δε χρειαζεται να διαχωρισουμε τις σκελιδες).
  • Σε νερο που βραζει ριχνουμε τα σκορδα μας και τα αφηνουμε για 10 λεπτα.
  • Οπως τα βγαλουμε ζεστα τα βαζουμε σε μια σακουλα και τη δενουμε.
  • Τα αφηνουμε ετσι μεχρι να κρυωσουν.
  • Αφαιρουμε τη φλουδα και βαζουμε τις σκελιδες στο μουλτι μαζι με αλατι και λιγο λαδι (οι ποσοτητες κατα βουληση).
  • Πολτοποιουμε και μοιραζουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.
  • Καλυπτουμε την επιφανεια με λαδι.
  • Διατηρουνται τα βαζα στο ψυγειο για μεγαλο διαστημα και χρησιμοποιουμε την παστα σκορδου σε ολα τα φαγητα που θα βαζαμε φρεσκο σκορδο δινωντας ενα ξεχωριστό άρωμα.
Καλή επιτυχία!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 48777
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 01-10-2011 18:12
 
Πολύ έξυπνος τρόπος διατήρησης των σκόρδων μας. Ετσι έχουμε πάντα έτοιμο σκορδάκι για τις νοστιμιές μας ;) .
 
vago
2. 01-10-2011 18:33
 
Πολύ όμορφο φαίνεται Μαργαρίτα. Θα το δοκιμάσω :zzz
 
GIOVANNA
3. 01-10-2011 23:13
 
Αυτές οι έξυπνες συνταγές μου αρέσουν πάρα πολύ. Ήξερα για ολόκληρα σκόρδα μέσα σε λάδι, αλλά έτσι ωραίο πολτό έτοιμο για χρήση δεν έχω ακούσει ούτε διαβάσει. Μπράβο Μαργαρίτα!  
Θα το κάνω γιατί βαριέμαι να καθαρίζω σκόρδα ιδίως όταν βιάζομαι.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 01/10/11 )