Εντυπωσιακό κέρασμα για μπουφέ ή σαν πρωτο ορεκτικό σε καθιστό τραπέζι. Τα βολ ο βαν (vol au vent) ειναι μικρες θηκες ζυμης με τρυπα οι οποιες ειναι πολυ ελαφριες σαν να ''πετουν στον αερα'' οπως χαραχτηριστικα ειπε ο Γαλλος σεφ και δημιουργος τους Carome, για αυτο το λογο και χρησιμοποιουμε σφολιατα. Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γλυκια ή αλμυρη γεμιση αναλογα τα γουστα. Το σχημα τους μπορει να ειναι στρογγυλο ή τετραγωνο ή ακομα και διαφορετικα σχεδια με κουπ πατ αναλογα τα γουστα ή την περισταση. Υλικά (για 10 τεμαχια) - 20 τετραγωνα σφολιατινια
- 1 αυγο αραιωμενο με λιγο νερακι
Για τη γέμιση - 1 πακετο λουκανικακια κοκτειλ
- 1 κονσερβα 400γρ.μανιταρια σε φετακια
- 1/3 κουτι philadelphia light
- 2 κ.σ μουσταρδα
- 2 κ.σ λαδι
- 1/2 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ μαιντανο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι λευκο κρασι
- Πιπερι
Εκτέλεση - Στρωνουμε την λαμαρινα του φουρνου με λαδοκολλα και τοποθετουμε τα μισα σφολιατινια με αποσταση μεταξυ τους.
- Τα αλειφουμε με το αυγο το οποιο εχουμε αραιωσει με 2 κουταλιες νερο.
- Απο πανω σκεπαζουμε το καθενα με τα υπολοιπα σφολιατακια.
- Με ενα μαχαιρι χαραζουμε στο επανω φυλλο ενα τετραγωνο μικροτερο περιπου ενα εκατοστο πιο μεσα απο τις ακρες της σφολιατας. Προσεχουμε να μην κοψουμε ως κατω.
- Αλειφουμε ξανα με το αυγο.
- Ψηνουμε στους 180 στον αερα για 25 λεπτα.
- Ετοιμαζουμε τη γεμιση μας σοταρωντας στο λαδι το κρεμμυδι, τα λουκανικα και τα μανιταρια.
- Σβηνουμε με το κρασι και χαμηλωνουμε τη φωτια.
- Προσθετουμε πιπερι, τη μουσταρδα και το φιλαδελφεια και αραιωνουμε αν χρειαζεται με ελαχιστο νερακι.
- Αφηνουμε να μαγειρευτει και να δεσει η γεμιση και προς το τελος ριχνουμε τον μαιντανο.
- Μολις τα σφολιατινια ερθουν σε θερμοκρασια δωματιου χαραζουμε στα μικροτερα τετραγωνα και ανοιγουμε το καπακι.
- Γεμιζουμε με γεμιση μεστ στο κενο που εχει δημιουργηθει και σερβιρουμε.
Τρωγονται καλυτερα χλιαρα αλλα και κρυα. Καλυτερα ομως την ιδια μερα που θα τα ψησουμε. Φροντιζουμε η γεμιση να μην καιει και να μην εχει πολλα υγρα γιατι αλλιως θα μας νοτισουν.
Καλη επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12815 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |