Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Βολοβάν με λουκανικάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 11/10/11
dsc_0151_425_01

Εντυπωσιακό κέρασμα για μπουφέ ή σαν πρωτο ορεκτικό σε καθιστό τραπέζι.

Τα βολ ο βαν (vol au vent) ειναι μικρες θηκες ζυμης με τρυπα οι οποιες ειναι πολυ ελαφριες σαν να ''πετουν στον αερα'' οπως χαραχτηριστικα ειπε ο Γαλλος σεφ και δημιουργος τους Carome, για αυτο το λογο και χρησιμοποιουμε σφολιατα. Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γλυκια ή αλμυρη γεμιση αναλογα τα γουστα.  Το σχημα τους μπορει να ειναι στρογγυλο ή τετραγωνο ή ακομα και διαφορετικα σχεδια με κουπ πατ αναλογα τα γουστα ή την περισταση.

Υλικά (για 10 τεμαχια)
  • 20 τετραγωνα σφολιατινια  
  • 1 αυγο αραιωμενο με λιγο νερακι

Για τη γέμιση

  • 1 πακετο λουκανικακια κοκτειλ
  • 1 κονσερβα 400γρ.μανιταρια σε φετακια
  • 1/3 κουτι philadelphia light
  • 2 κ.σ μουσταρδα
  • 2 κ.σ λαδι
  • 1/2 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ μαιντανο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκο κρασι 
  • Πιπερι
Εκτέλεση
  • Στρωνουμε την λαμαρινα του φουρνου με λαδοκολλα και τοποθετουμε τα μισα σφολιατινια με αποσταση μεταξυ τους.
  • Τα αλειφουμε με το αυγο το οποιο εχουμε αραιωσει με 2 κουταλιες νερο.
  • Απο πανω  σκεπαζουμε το καθενα  με τα υπολοιπα σφολιατακια.
  • Με ενα μαχαιρι χαραζουμε στο επανω φυλλο ενα τετραγωνο μικροτερο περιπου ενα εκατοστο πιο μεσα απο τις ακρες της σφολιατας. Προσεχουμε να μην κοψουμε ως κατω.
  • Αλειφουμε ξανα με το αυγο.
  • Ψηνουμε στους 180 στον αερα για 25 λεπτα.
dsc_0138_425dsc_0139_425dsc_0142_425
  • Ετοιμαζουμε τη γεμιση μας  σοταρωντας στο λαδι το κρεμμυδι, τα λουκανικα και τα μανιταρια.
  • Σβηνουμε με το κρασι και χαμηλωνουμε τη φωτια.
  • Προσθετουμε πιπερι, τη μουσταρδα και το φιλαδελφεια και αραιωνουμε αν χρειαζεται με ελαχιστο νερακι.
  • Αφηνουμε να μαγειρευτει και να δεσει η γεμιση και προς το τελος ριχνουμε τον μαιντανο.
  • Μολις τα σφολιατινια ερθουν σε θερμοκρασια δωματιου χαραζουμε στα μικροτερα τετραγωνα και ανοιγουμε το καπακι.
  • Γεμιζουμε με γεμιση μεστ στο κενο που εχει δημιουργηθει και σερβιρουμε.

Τρωγονται καλυτερα χλιαρα αλλα και κρυα. Καλυτερα ομως την ιδια μερα που θα τα ψησουμε.

Φροντιζουμε η γεμιση να μην καιει και να μην εχει πολλα υγρα γιατι αλλιως θα μας νοτισουν.

 dsc_0149_425_01

Καλη επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9175
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 14-10-2011 14:28
 
Θεϊκά φαίνονται! Μαργαρίτα γειά στα χέρια σου!
 
maeleni
2. 14-10-2011 16:58
 
Γι΄αυτύ υπάρχουν ειδικές φόρμες κουπ-πατ που κόβουν το εξωτ. περίγραμμα και χαράσσουν ρηχα το εσωτερικό σχήμα πωλούνται στα ΒΡΦΑΣ ΧΑΟΥΖΕΣ.....
 
pastaflora
3. 14-10-2011 17:14
 
Ναι οντως υπαρχουν αλλα δεν βρισκω το λογο να εχουμε ενα ειδικο εργαλεια.Τα μεν τετραγωνα τα χαραζουμε οπως δειχνω,στα δε στρογυλλα κανουμε το εσωτερικο κυκλακι με ενα σφηνοποτηρακι και αν θελουμε αλλο σχεδιο με 2 κουπ πατ διαφορετικου μεγεθους.πχ.για αστερι χρειαζομαστε ,ενα μικρο και ενα μεγαλυτερο αστερακι το ιδιο για καρδια κοκ.
 
margarita79
4. 14-10-2011 20:51
 
Με το που τα είδα το μεσημέρι με έβαλες σε ιδέες και κάθησα να τα φτιάξω. Ο καλός μου σε ευγνομωνεί . Πολύ καλά έγιναν. :) :) :)
 
GIOVANNA
5. 14-10-2011 21:03
 
Μας ξελίγωσες άριστη δουλειά και παρουσίαση  
 
:p
 
tsigkos59
6. 14-10-2011 22:08
 
Κιολας γιοβαννα;;Μπραβο!Χαιρομαι που σας αρεσε! 
Κ.Τσιγκο ευχαριστω για τα καλα λογια.
 
margarita79
7. 15-10-2011 08:03
 
Αυτά τα μεζεδάκια σου με τρελαίνουν :zzz !! Μπράβο!!
 
vago
8. 15-10-2011 10:23
 
Καλά τα μεζεδάκια της Μαργαρίτας παιδιά δεν υπάρχουν!!! Είναι πολύ μπροστά αυτή η κοπέλα!!Πραγματικά θέλεις να πάρεις ένα έτσι όπως τα βλέπεις
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/10/11 )