Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Υλικά - 1½ κιλό πατάτες
- 2 κρόκοι
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα- λίγο αλεύρι
- λίγη φρυγανιά
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
- Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
- Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
- Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
- Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
- Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
- Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 9113 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |