Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατατοκροκέτες Νο.04 (με ζαμπόν) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 08/10/11
dsc_0154_425_01
Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
  • Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
  • Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
  • Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
  • Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
  • Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 6729
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-10-2011 17:51
 
Λαχταριστές οι πατατοκροκέτες σου!! Μπαίνουν αμέσως στα αγαπημένα!!
 
vago
2. 11-10-2011 19:07
 
Πολύ ωραίες οι πατατοκρεκέτες σου Μαργαρίτα. ΚΑι με το ζαμπόν μέσα θα γίνονται ακόμα πιο νόστιμες.
 
voula
3. 12-10-2011 09:18
 
πολύ ωραίο μεζεδάκι Μαργαρίτα μου... !!!! 
απο τα αγαπημένα μου :zzz
 
voulaskl
4. 12-10-2011 19:24
 
Τέλειο, εύκολο και γρήγορο θα τις δοκιμάσω αμέσως. Μπορεί κανείς να τις φυλάξει στην κατάψυξη για κάποια άλλη φορά :? :?
 
natasoula
5. 12-10-2011 23:37
 
Ναι και εγω φυλαξα στην καταψυξη με σκοπο να τις ψησω στο φουρνο αυτη τη φορα για τον μικρο μου.Θεωρω οτι με το να μεινουν στην καταψυξη το αποτελσμα θα ειναι ακομα καλυτερο γιατι θα εχουν σφιξει.
 
margarita79
6. 15-10-2011 19:21
 
Πω πωωωωωωωωω κόλαση ! 
Μπράβο και στην Αργυρώ για την συνταγή, μπράβο και σε σένα για την εκτέλεση και περιμένω παραλλαγές σου !
 
sgr
7. 16-10-2011 15:58
 
Μαργαριτα τελεια η συνταγη σου μπραβο θα ηθελα πολυ να το φτιαξω τωρα αλλα μωλις ανακαλυψα οτι ξεμεινα απο φρυγανια οποτε φανταζομαι πως το αποτελεσμα δεν θα ειναι το αναμενομενο . :cry
 
anna9

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/10/11 )