Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα μήλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giwta22   
Τετάρτη, 12/10/11
Υλικά
  • 1 κιλό μήλα
  • ζάχαρη
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
  • Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στο χοντρό τρίφτη. Στύβω από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  • Μετράω τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και βάζω ίση ποσότητα ζάχαρης. Δηλαδή αν μου βγουν 3 φλιτζάνια τρίμματα θα βάλω 3 φλιτζάνια ζάχαρη.
  • Βάζω το μήλο τη ζάχαρη και την κανέλα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζω έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Δε βάζω νερό μέσα γιατί το μήλο θα βγάλει υγρά.
  • Προς το τέλος του βρασμού στύβω το μισό λεμόνι και αφήνω να πάρει μία βράση ακόμα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9546
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 15-10-2011 15:12
 
Πολυ ωραια και αρεσει πολυ στον μικρο μου η γεμιση μηλου σε γλυκα οποτε θα τη φτιαξω για να εχω!!!
 
margarita79
2. 16-10-2011 19:44
 
Είναι πολύ ωραία και πολύ εύκολη.Εγώ συνήθως τη φτιάχνω για να τη βάζω σε τάρτες και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
 
giwta22
3. 18-10-2011 09:55
 
Καλημέρα! 
καινούρια στην όμορφη παρέα σας :)  
ήθελα να ρωτήσω αν η μαρμελάδα μπαίνει σε αποστηρωμένο βάζο όταν κρυώσει και για πόσο διατηρείται. Θέλει ψυγείο? ευχαριστώ.
 
nataly
4. 19-10-2011 21:08
 
Καλησπέρα nataly.Εγώ τη βάζω σε αποστειρωμένο βάζο.Τη διατηρώ στο ψυγείο μόλις την ανοίξω.Δεν ξέρω ακριβώς πόσο διατηρείται γιατί τρώγεται πολύ γρήγορα.Το περισσότερο που την έχω κρατήσει είναι 3 βδομάδες.Εύχομαι να σε βοήθησα σχετικά με το πόσο διατηρείται.
 
giwta22
5. 19-10-2011 21:44
 
Φυσικά και με βοήθησες Giwta! θα την κάνω οπωσδήποτε! σ ευχαριστώ. :)
 
nataly

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 15/10/11 )