Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Γλυκά arrow Καλιτσούνια με ξινή μυζήθρα (Κρήτη)
Καλιτσούνια με ξινή μυζήθρα (Κρήτη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
Για τη ζύμη χρειαζόμαστε
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
1 λεμόνι (το χυμό)
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε
1,1/2 κιλό ξινή μυζήθρα
3 αβγά
1 αβγό για άλειμμα
δυόσμο, αλάτι, σουσάμι


Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και το νερό και αλατίζουμε το μίγμα.
Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο - ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ παχύ - και την κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα, τα αβγά, το δυόσμο και το αλάτι.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και το διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Πιέζουμε με τα δάχτυλα στις άκρες να κλείσουν.
Αλείβουμε τα με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τα καλιτσούνια σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )