Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα βανίλιας (πρέσας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 14/10/11
P1030052

Η φίλη του site μας η Κα Μαρία  από τη Θεσσαλονίκη, που μας είχε στείλει και την τούρτα με γεμιστά μπισκότα, μας έστειλε την συνταγή και γι΄ αυτά τα τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια. Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή τα γάλα μας.  Η συνταγή αυτή έχει πολλές παραλλαγές που θα τις δοκιμάσω και θα τις δημοσιεύσω σιγά σιγά.

Υλικά
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη(όχι soft)
  • 3 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες ή
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε τη βανίλια και  το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Θέλουμε μια αφράτη ζύμη και εύπλαστη..
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο, όπως συνήθως κάνουμε με τα μπισκότα, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε πρέσα.
  • Βάζουμε το μίγμα μας λίγο λίγο σε πρέσα μπισκότων και σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια μας. Αφήνουμε λίγο απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , πάνω κάτω για 15 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά για αρκετό καιρό.
  • Μπορούμε να μην τα κάνουμε με πρέσα αλλά να τα κάνουμε μπαλάκια και να τα ψήσουμε ή να τους δώσουμε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε. Τότε όμως θα βάλουμε τη ζύμη για 15-20 λεπτά στο ψυγείο

Καλή επιτυχία

 Δεν  τα  παραζυμώνουμε , γιατί τα μπισκότα μας θα γίνουν σφιχτά .

Ελέγχουμε συχνά το φούρνο μας γιατί τα μπισκότα ροδίζουν εύκολα

Ανάλογα με το αλεύρι ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω

Αν θέλουμε πριν ψήσουμε τα μπισκότα τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (λευκή ή καστανή)

Δεν είναι πολύ γλυκά (αυτό μου αρέσει σ΄αυτά τα μπισκότα), εσείς αν θέλετε μπορείτε να την αυξήσετε


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 29072
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-10-2011 15:37
 
Αν και έχω πρέσα δεν έχει τύχει να κάνω ποτέ με αυτήν μπισκότα, αλλά να μια καλή ευκαιρία να το επιχειρήσω !!!
 
Alexis11
2. 17-10-2011 20:41
 
Μολις τα εβγαλα! 
 
 
 
Πρωτη φορα χρησιμοποιησα την πρεσσα μου και λιγο ταλαιπωρηθηκα μεχρι να βρω το κολπο ομως τα μπισκοτα εχουν την καλυτερη υφη που εχω πετυχει σε μπισκοτο!Μπραβο Βουλα για την πολυ ωραια συνταγη!Ευχαριστουμε και την κυρια Μαρια φυσικα.
 
margarita79
3. 17-11-2011 18:11
 
Η πρέσα είναι το κορνέ? Πρόσφατα αγόρασα και σε ζυμάρι για κριτσίνια που το δοκίμασα, δεν κοβότανε όταν το πάταγα. Χρειάζεται να το κόβω σε κάθε πάτημα με μαχαίρι ή δεν ήταν το σωστό ζυμάρι? Θα δοκιμάσω και με αυτή τη ζύμη γιατί φαίνονται ωραία και ελπίζω να τα καταφέρω αυτή τη φορά.
 
soultana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/10/11 )