Πεντανόστιμα σπιτικά και υγιεινά κουλούρια!!!! Υλικά - 1 κύβος νωπή μαγιά
- 450γρ-500γρ.(περιπου)αλευρι για ολες τις χρήσεις
- 1/4 κουπας ταχίνι
- 1/4 κουπας μελι
- 1 κουπα χλιαρο νερο
- 1 κ.γ αλατι
- Σουσαμι (αρκετο ισως 2-3 σακουλακια)
Εκτέλεση - Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμωνουμε σε μετρια ταχυτητα μεχρι να εχουμε μια αφρατη ζυμη η οποια θα πλαθεται (μπορει σαν υφη να κολλαει λιγο λογω του μελιου).
- Αφηνουμε να ξεκουραστει για καμμια ωρα και να φουσκωσει.
- Πλαθουμε μπαστουνια σε παχος το πολυ 1 εκατοστο (για να μας γινουν τραγανα) και μηκος 20 εκατοστα και ενωνοντας τις 2 ακρες σχηματιζουμε κουλουρια.
- Τα βουταμε σε ενα πιατακι με αρκετο νερο και αμεσως σε μπολικο σουσαμι.
- Τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
- Ψηνουμε σε καλα προθερρμασμενο φουρνο στους 220-230 βαθμους για 15 περιπου λεπτα.
Θελουμε τα κουλουρια μας να παραμεινουν μεσα αφρατα και εξωτερικα τραγανα για αυτο πρεπει να ψηθουν σε συντομο χρονο σε δυνατο φουρνο. Μολις τα δειτε να ροδιζουν εξωτερικα ειναι ετοιμα. Προσωπικα δε μου αρεσουν τα κουλουρια που ειναι σαν ψωμι και εψαχνα να βρω την ιδιατερη ημιγλυκη γευση αυτων του κουλουρα με εντονη τη γευση του σουσαμιου την οποια προσδιδει το ταχινι. Τελικα κατεληξα σε αυτα και μας αρεσαν παρα πολυ. Διατηρουνται σαν φρεσκα αν τα κλεισετε αμεσως μολις κρυωσουν σε σακουλακια και τα βαλετε στην καταψυξη. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 11789 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |