| Υλικά (για 3-4 μερίδες) : - 1.200 kg μοσχάρι με κόκαλο
(1 σπαλομπριζόλα κομμένη μερίδες) - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
- 3-4 ντομάτες τριμένες
- 1-2 κ.σ. πελτέ
- 5-6 πατάτες χοντροκομμένες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζες ρίγανη
- πιπέρι - αλάτι
|
Εκτέλεση : - Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου ‘Ξέβρασμα στο κρέας’ (προαιρετικά)
- Όταν έχει στραγγίξει καλά, το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Όταν ροδίσει από όλες τις μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί.
- Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, 2-3 ποτήρια νερό και το ψήνουμε 1 ώρα περίπου ή στη χύτρα 30’.
- Όταν πιρουνίζεται, βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
- Ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα, συμπληρώνουμε αλάτι και το αναχουμίζουμε 2-3 φορές μέχρι να ψηθούν και να χυλώσουν οι πατάτες..
Αυτό το φαγητό γίνεται πολύ πιο νόστιμο με κρέας βοδινό ή ζυγούρι ανάλογα με το γούστο σας, αυξάνοντας βέβαια και το χρόνο ψησίματος. Προτιμήστε από την μπροστινή μεριά του σφάγιου που είναι πιο μαλακό και να έχει κόκαλο για να γίνει πιο νόστιμο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12741 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |