Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με πατάτες γιαχνί (πατατιλίδικο)
Μοσχάρι με πατάτες γιαχνί (πατατιλίδικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 17/10/11
0405_425
 Υλικά (για 3-4 μερίδες) :
  • 1.200 kg μοσχάρι με κόκαλο
    (1 σπαλομπριζόλα κομμένη μερίδες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 3-4 ντομάτες τριμένες
  • 1-2 κ.σ. πελτέ
  • 5-6 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • πιπέρι - αλάτι
Εκτέλεση :
  • Ξεβράζουμε το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου ‘Ξέβρασμα στο κρέας’ (προαιρετικά)
  • Όταν έχει στραγγίξει καλά, το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Όταν ροδίσει από όλες τις μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί.
  • Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, 2-3 ποτήρια νερό και το ψήνουμε 1 ώρα περίπου ή στη χύτρα 30’.
  • Όταν πιρουνίζεται, βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
  • Ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα, συμπληρώνουμε αλάτι και το αναχουμίζουμε 2-3 φορές μέχρι να ψηθούν και να χυλώσουν οι πατάτες..

Αυτό το φαγητό γίνεται πολύ πιο νόστιμο με κρέας βοδινό ή ζυγούρι ανάλογα με το γούστο σας, αυξάνοντας βέβαια και το χρόνο ψησίματος.

Προτιμήστε από την μπροστινή μεριά του σφάγιου που είναι πιο μαλακό και να έχει κόκαλο για να γίνει πιο νόστιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12741
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-10-2011 15:13
 
Γειά σου Μερακλή!!!!
 
pastaflora
2. 20-10-2011 18:52
 
Και πάνω που έλεγα πως να φτιάξω το μοσχάρι του γιου μου για αύριο. Εξαιρετική ιδέα. Ευχαριστούμε!
 
vago
3. 22-10-2011 11:39
 
Πολύ ωραίο φαγητό. Η μαμά μου το έκανε πολύ συχνά και με αρνάκι επίσης.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/10/11 )