Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πατατόπιτα χωρίς φύλλο (ξεσκέπαστη)
Πατατόπιτα χωρίς φύλλο (ξεσκέπαστη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 22/10/11
dsc_0283_425

Γρήγορη,εύκολη και πολύ νόστιμη!!!

Υλικά
  • 800γρ-1kg πατάτες
  • 2 καροτα τριμμενα
  • 1/2 ματσακι ανηθος ή μαιντανος ή δυοσμος φρεακος
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκκομενο
  • 4 κσ λαδι
  • 3 αυγα
  • 1 φλιτζανι γαλα
  • 200γρ σκληρο τυρι τριμμενο
  • 250 γρ.φετα τριμμενη
  • Λιγο βουτυρο σε κομματακια
  • Λιγη φρυγανια τριμμενη
  • Πιπερι
  • 1 καυτερη πιπεριτσα (προαιρετικα) 
Εκτέλεση
  • Βραζουμε τις πατατες σε νερο με μπολικο αλατι οπως ειναι με τη φλουδα τους.
  • Σε ενα τηγανακι σοταρουμε το κρεμμυδι σε μια κουταλιτσα λαδι.
  • Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και τις παταμε με πηρουνι.
  • Σε ενα μπωλ βαζουμε τις πατατες,το κρεμμυδι,το καροτο τριμμενο,τον ανηθο και τα τυρια και ανακατευουμε.
  • Χτυπαμε τα αυγα με το γαλα και τα ριχνουμε στο μειγμα.
  • Βαζουμε 2-3 κουταλιες λαδακι και πιπερι.
  • Αδειαζουμε το μειγμα σε λαδωμενο πυρεξ που στον πατο εχουμε πασπαλισει φρυγανια.
dsc_0272_425_01dsc_0274_425
  • Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε κατα τοπους βουτυρο σε κομματακια καθως και λιγη ακομα φρυγανια.
  • Ψηνουμε στους 200 βαθμος μεχρι να ροδισει η πιτα μας πανω-κατω.

Τρώγεται χλιαρή ή κρυα και συνοδευει πολυ ωραια κρασατο χοιρινο ή μοσχαρι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 17852
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 26-10-2011 12:43
 
Πολύ ωραία ιδέα! Μου αρέσει που πατάς τις πατάτες με πιρούνι και δεν τις περνάς από το μύλο.
 
vago
2. 26-10-2011 12:56
 
Οχι δεν θελουμε να γινει πουρες.Μετα σφιγγει πολυ.Εξαλλου ας εχει και κανα κομματακι πατατα; που και που...
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 25/10/11 )