Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαρμελάδα κυδώνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 20/10/11
Υλικά:
  • 1 kgr κυδώνια καθαρισμένα κομμένα φέτες (1 κιλό το καθαρό αφού καθαριστούν)
  • 1 kgr ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι το χυμό και την λεμονόκουπα
  • νερό περίπου 3 κούπες = 750 ml
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα κυδώνια με το νερό να τα σκεπάζει, το λεμόνι και τη λεμονόκουπα να σιγοβράσουν περίπου 30' ή μέχρι να μαλακώσουν. Μαζί βάζουμε και τα κοτσάνια με τα κουκούτσια που καθαρίσαμε δεμένα σε τουλπάνι.
  • Μόλις μαλακώσουν, στύβουμε το τουλπάνι με τα κουκούτσια να βγεί το ζουμί του, και το πετάμε. Πετάμε και τη λεμονόκουπα. (Αν δεν μας αρέσει το άρωμα της φλούδας του λεμονιού, μπορούμε να την παραλείψουμε ή να χρησιμοποιήσουμε 1-2 φύλλα αρμπαρόριζα, ή βανίλια, ή 1-2 λοβούς κακουλέ) Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει να διατηρηθεί ανοιχτό το χρώμα.
  • Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας περνώντας το από το μύλο του πουρέ, ή με το μπλέντερ μπαστούνι. Δεν σουρώνουμε, μην σας φανεί πολύ το νερό, τα κυδώνια πήζουν πολύ, σαν ζελέ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε άλλα 30' περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά η μαρμελάδα. Όταν κρυώσει πήζει κι άλλο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 32231
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 24-10-2011 09:22
 
Την έφτιαξα και έγινε τέλεια, σ’ ευχαριστούμε Αρχοντία
 
tsigkos59
2. 02-11-2011 08:21
 
Χαίρομαι!! 
Το κυδώνι είναι απίστευτο φρούτο - ενώ δεν τρώγεται ωμό, στην πραγματικότητα δεν πετάς τίποτα! Ακόμα και σε συνταγές που χρησιμοποιείται μόνο η σάρκα του, μπορείς μόνο με τις φλούδες και τα κουκούτσια να κάνεις ζελέ.
 
arhontia
3. 02-11-2011 13:26
 
Αγαπητή Αρχοντία στην Κρήτη το κυδώνι είναι άριστος μεζές για ρακή, όπως και τα άλλα φρούτα εποχής, μήλα-ρόδια-μανταρινοπορτάκαλα κ.α.
 
tsigkos59
4. 02-11-2011 18:30
 
Τί μου είπες τώρα! :zzz Κρητική ρακή! 
Τρώγεται λοιπόν και ωμό; Πές κι άλλα: Πότε το κόβετε; Το αφήνετε να ωριμάσει; Ρίχνετε τίποτα π.χ. λεμόνι; Όποτε έχω δοκιμάσει είναι πολύ στυφό.
 
arhontia
5. 02-11-2011 20:22
 
Όταν είναι κίτρινα και ώριμα είναι λίγο γλυκά, αλλά πολύ πιο νόστιμα και αρωματικά από τα μήλα, ε… είναι και λίγο στυφά αλλά τους πάει. 
Δεν θέλουν τίποτα το ιδιαίτερο, τα κόβεις φετάκια και άμα θέλεις βάζεις λίγο κανέλα.
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός