Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λικέρ αρμπαρόριζα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vanilia   
Πέμπτη, 27/10/11
Υλικά και εκτέλεση

1o μείγμα

  • 1 μπουκετάκι αρμπαρόριζα
  • 800 γρ. τσίπουρο

Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και τα αφήνουμε για ένα μήνα στο ψυγείο

2ο μείγμα

  • 800 γρ.τσίπουρο
  • 800 γρ. νερό
  • 800 γρ.ζάχαρη
Βράζουμε το πρώτο μείγμα μαζί με το δεύτερο για 10 λεπτά, το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11252
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 31-10-2011 23:29
 
Αγαπητή Vanilia,θα μου επιτρέψεις να έχω τις επιφυλάξεις μου… 
1ον Απ’ ότι ξέρω το τσίπουρο περιέχει αρωματικά όπως γλυκάνισο-μάραθο-γαρίφαλο-μοσχοκάρυδο-μαστίχα κ.α. που αλλοιώνουν τη γεύση και το άρωμα της αρμπαρόριζας, γιαυτό στα λικέρ χρησιμοποιούμε ουδέτερα ποτά χωρίς αρωματικά όπως ρακή, βότκα, κονιάκ ή καθαρό οινόπνευμα για να αναδείξουμε το άρωμα που θέλουμε. 
2ον Με το βρασμό, σίγουρα θα εξατμιστεί όλο το οινόπνευμα και θα μείνει νερό. 
Μήπως να την ανασυντάξεις.
 
tsigkos59
2. 01-11-2011 13:06
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑς ΤΟΝ ΤSIGKOS59 ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ
 
annakouki
3. 07-11-2011 20:01
 
Τη συνταγή αυτή μου την έχουν δώσει ακριβώς όπως την έχω γράψει,είναι ένα πολύ ωραίο και αρωματικό λικέρ και το τσίπουρο είναι απλό χωρίς κάποιο άρωμα.
 
vanilia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/10/11 )