Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλο-κυδωνό-πιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τετάρτη, 26/10/11

Αυτή η συνταγή είναι δικιά μου επινόηση και δημιουργία, εύκολη, νόστιμη και την κάνω πολλά χρόνια.

Υλικά :
  • 1 φαρινάπ 500 γρ.
  • 2 κ.γ. μπέκι
  • 1 βιτάμ 250 γρ.
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. ζάχαρη (300-400 γρ.)
  • 4 μέτρια μήλα
  • (ή 2 μήλα και 2 κυδώνια)
  • 1 κρ/πότηρο ρακή ή κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα (με βουναλάκι)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
0408_425
Εκτέλεση :
  • Πρώτα απ’ όλα καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μήλα.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη ρακή, την κανέλα, τη 1 κ.σ. ζάχαρη και τα αφήνουμε 10'-15' να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.

0406_425

0407_425

  • Ζεσταίνουμε το βιτάμ, ίσα να λιώσει και το χτυπάμε με τη ζάχαρη σε μια λεκάνη με το μίξερ χειρός για 1'.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε άλλο 1'.
  • Ανακατεύουμε το μπέκι με το φαρινάπ μέσα στη σακούλα και το χτυπάμε κι αυτό 1'-2' να πετύχουμε μια πηχτή και παχύρρευστη ζύμη.
  • Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε στη ζύμη με ένα κουτάλι.
  • Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί (στο οβάλ πυρέξ χωράνε ίσα-ίσα) και τα αδειάζουμε, τα στρώνουμε από πάνω με το κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50'-60' περίπου στους 200 c.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5490
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 30-10-2011 14:02
 
Ωραία όλα υπέροχα....αλλά τα κυδώνια... τι τα... έκανες;
 
pastaflora
2. 30-10-2011 21:03
 
Είναι μέσα στο μπολ κομμένα, 
έβαλα 2 μήλα και 2 κυδώνια.
 
tsigkos59
3. 03-11-2011 09:21
 
Την έφτιαξα χθες και έγινε καταπληκτική!Μόνο τσίμπησα λίγο παραπάνω τη ζάχαρη στα μήλα και στα κυδώνια , έβαλα 1κ.σ άσπρη και 2 κοφτές κ.σ μαύρη,γιατί τα κυδώνια ήταν τόσο πολύ στιφά που τα φοβήθηκα.Έγινε πολύ , πολύ καλή και αφράτη.Συγχαρητήρια για τη συνταγή, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
 
karina
4. 03-11-2011 13:45
 
Αγαπητή Karina χάρηκα που σου άρεσε… αλλά άκου να δεις… 
Στα κομμένα φρούτα βάζουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τη ρακή ίσα για να μη μαυρίσουν, εξάλλου τα σουρώνουμε. 
Aλλά πες μου πόση ζάχαρη έβαλες στο ζυμάρι και πως σου φάνηκε η γλύκα ; εγώ συνήθως βάζω 300 γρ. και είναι μέτρια γλυκό. 
Eπίσης έβαλες ρακή ή κονιάκ; γιατί εμείς εδώ στην Κρήτη συνηθίζουμε τη ρακή στα περισσότερα γλυκα
 
tsigkos59
5. 03-11-2011 19:13
 
Ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή και έβαλα ρακή που είχα στο σπίτι, απλά όταν δοκίμασα λίγο το κυδώνι οταν το έκοβα ήταν πολύ πικρό και πολύ στιφό και το φοβήθηκα λίγο και έτσι το ενίσχυσα στη ζάχαρη όταν ράντισα τα φρούτα με το αλκόολ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν όσο έπρεπε γλυκό.Και σε εμάς και στο κόσμο που κέρασα άρεσε πολύ.
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/11/13 )