Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψωμί τεμπέλικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 29/10/11
dsc_0336_425
Πανεύκολο, τραγανό και πολυ γρήγορο ψωμάκι!!
Υλικά
  • 4 φλιτζανια αλευρι για ψωμι (σκληρο ή μισο-μισο με ολικης ή αν δεν εχουμε για ολες τις χρησεις)
  • 1 1/2 φλιτζανι ξυνογαλα
  • 2 κ.γ σοδα μαγερικη
  • 1 κ.γ αλατι
  • Λιγο νερο (1/3 φλιτζανιου περιπου)
Εκτέλεση
  • Βαζουμε το αλευρι με τη σοδα σε ενα μπωλ και ανακατευουμε.
  • Μεσα στο ξυνογαλα βαζουμε το αλατι  να διαλυθει και αδειαζουμε στο μπωλ με το αλευρι
  • Ανακατευουμε καλα και ζυμωνουμε προσθετωντας αν χρειαζεται λιγο εξτρα νερο μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να πλαθεται.
  • Βαζουμε το ψωμι στι κεντρο ενος ταψιου πασπαλισμενο με αλευρι και χαραζουμε στην επιφανεια του ενα σταυρο.
img_0367_425 img_0370_425
  • Ψηνουμε στις αντιστασεις σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους στην τελευταια θεση για 45 λεπτα.
  • Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει πανω σε σχαρα και μετα το κοβουμε.

Η συνταγή ειναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Ξυνογαλα μπορουμε να βρουμε σε ολα τα σ/μ διπλα στα γαλατα αν δεν εχουμε μπορουμε να αντικαταστησουμε με γιαουρτι. 

Προσοχη στη σοδα ,δεν πρεπει να ειναι παραπανωαπο 2 κοφτα κουταλακια γιατι αλλιως το ψωμι πικριζει 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 14806
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 03-11-2011 07:51
 
Μαργαρίτα μου σαν γεύση το ψωμάκι ξινίζει? Πόση ώρα πήγε να φουσκώσει? Πάντως πολύ ωραίο ψωμάκι και εύκολο ήδη έχει μπει στα αγαπημένα…!!!!
 
voulaskl
2. 03-11-2011 09:18
 
voulaskl δεν αφηνεις καθολου να φουσκωσει απο το ζυμωμα κατευθειαν ταψι και βγαινει οπως το βλεπεις.Φουσκωνει μονο του.Ειναι ενα πολυ φρουσκωτο ψωμι, με ωραια και τραγανη κορα αν και δεν εχει μαγια.Χωρις βεβαια να εχει μεσα τα ''ματια'' ομως ειναι ικανοποιοητικο για μια γρηγορη λυση αν καποιος δε θελει να περιμενει φουσκωματα ή αν δεν εχει αρτοπαρασκευαστη κτλ.Σα γευση ειναι λιγο ιδιατερη λογω του οτι βαζουμε ξυνογαλα αλλά δεν μπορω να πω οτι ξυνιζει.Εμας μας αρεσε πολυ.
 
margarita79
3. 03-11-2011 15:16
 
Το έκανα και εγώ αυτό το ψωμάκι την ίδια μέρα που το είδα στην αργυρώ.Ότι έχω κάνει από την αργυρώ έχει γίνει τέλειο και πάντα παρακολουθώ τις συνταγές της.Αυτό το ψωμάκι όμως δεν ήταν καλό.Είναι μία εύκολη και ωραία ζύμη αλλά μύριζε πολύ έντονα η σόδα.Έβαλα ακριβώς όση δόση έλεγε για τη σόδα.Αλλά δυστυχώς δεν ήταν καλό.
 
giwta22
4. 03-11-2011 15:50
 
τι εννοεις σου μυριζε η σοδα;Πικριζε στη γευση δλδ;
 
margarita79
5. 03-11-2011 19:04
 
Το ψωμί είχε πολύ έντονη μυρωδιά από τη σόδα.Μύριζε άσχημα.Δεν ξέρω αν φταίει ότι το έκανα με γάλα.Γιατί η Αργυρώ είχε πει ότι αν δεν έχουμε ξυνόγαλα να βάλουμε κανονικό γάλα.Πάντως άσχετα με αυτή τη συνταγή έχει φοβερές συνταγές.Θα γράψω μία για ζύμη για πιτάκια.Τα γεμίζω με μερέντα ή λουκάνικο ή τυρί.Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα.Τα φτιάχνω συνέχεια.
 
giwta22
6. 03-11-2011 19:32
 
Έγραψα τη συνταγή αλλά όταν πάτησα δημοσίευση και αποθήκευση μου σβήστηκε.Άδικα έγραφα.Το έχω ξαναπάθει άλλη μια φορά αυτό.
 
giwta22

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 03/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός