Πανεύκολο, τραγανό και πολυ γρήγορο ψωμάκι!! Υλικά - 4 φλιτζανια αλευρι για ψωμι (σκληρο ή μισο-μισο με ολικης ή αν δεν εχουμε για ολες τις χρησεις)
- 1 1/2 φλιτζανι ξυνογαλα
- 2 κ.γ σοδα μαγερικη
- 1 κ.γ αλατι
- Λιγο νερο (1/3 φλιτζανιου περιπου)
Εκτέλεση - Ψηνουμε στις αντιστασεις σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους στην τελευταια θεση για 45 λεπτα.
- Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει πανω σε σχαρα και μετα το κοβουμε.
Η συνταγή ειναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Ξυνογαλα μπορουμε να βρουμε σε ολα τα σ/μ διπλα στα γαλατα αν δεν εχουμε μπορουμε να αντικαταστησουμε με γιαουρτι. Προσοχη στη σοδα ,δεν πρεπει να ειναι παραπανωαπο 2 κοφτα κουταλακια γιατι αλλιως το ψωμι πικριζει Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 19144 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |