Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα Νο.17 (του Ανδρέα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vanilia   
Πέμπτη, 03/11/11
Υλικά
  • 500 γρ.αλεύρι για ο.τ.χ.
  • 1/4 σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • γλυκάνισο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Διαλύουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι στο νερό.
  • Μόλις διαλυθούν καλά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι λίγο-λίγο.
  • Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή, την αφήνουμε να φουσκώσει καλά και την απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Βάζουμε πάνω στην ζύμη τα υλικά που θέλουμε, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.

Το τυρί το προσθέτουμε 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πίτσας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4667
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-11-2011 19:14
 
Πολύ ωραία Αγαπητη μας Vanillia,αλλά γιατί ζάχαρη και σιμιγδάλιμ ειναι λίγο το αλευράκι;
 
pastaflora
2. 07-11-2011 19:20
 
Η συνταγη αυτη ειναι πολυ ωραια και την εχω δοκιμασει και εγω !Το σιμιγδαλι συμπληρωνει πολυ ωραια το αλευρι και δινει μια πιο τραγανη υφη στο ζυμαρι μας και ιδιως στα τελειωματα της πιτσας.Η δε ζαχαρη κ.Αρετη ειναι απαραιτητη οπως σε ολες τις ζυμες για να ενεργοποιηθει η μαγια.Καλα που μου τη θυμισες Vanilia.
 
margarita79
3. 07-11-2011 20:53
 
Εγώ κάνω μια πίτσα με κλασική ζύμη (αλεύρι και 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη) και αυτή, που βάζω και λίγο σιμιγδάλι. Θα συμφωνήσω με τη Μαργαρίτα και τη vanilia, πως όπου μαγιά και τουλάχιστον ένα κ.γ ζάχαρη. 
Προτείνω να τη δοκιμάσετε τη ζύμη αυτή γιατί πραγματικά αξίζει!!!!!
 
voula
4. 08-11-2011 12:07
 
εΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ! εΜΑΘΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΉΞΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΆ...
 
pastaflora
5. 08-11-2011 12:10
 
Kαι το μελι ενεργοποιει ακομα καλυτερα τη μαγια αν καποιος δε θελει τη ζαχαρη.Εχει τυχει να αντικαταστησω τη ζαχαρη με 1 κ.σ μελι σε αλλη συνταγη και το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο.
 
margarita79
6. 10-11-2011 11:11
 
Ευχαριστώ τη margarita79 που απάντησε για 'μενα και κυρίως γιατί αυτά που έγραψε είναι πολύ σωστά.
 
vanilia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/11/11 )