Η συνταγή ειναι της Αργυρώς απο πρωινή εκπομπή και ειναι τέλεια! Υλικά
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 220 γρ. βούτυρο (σκληρό)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη (εγω εβαλα καστανή)
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανιλιες σε σκόνη)
- 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο αυγό
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (εγω εβαλα αμυγδαλα)
Εκτέλεση - Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. - Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
- Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’.
- Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
- Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
- Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Γινονται 18 μεγάλα cookies αν βαλετε τομειγμα με κουταλι της σουπας ή αρκετα μικροτερα αν χρησιμοποιησετε κουταλακι του γλυκου Πρεπει να τα βαλετε αρκετα αραια μεταξυ τους οχι παραπανω απο 9 μεγαλα μπισκοτα σε καθε λαμαρίνα γιατι απλωνουν. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 36418 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |