Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Προφιτερόλ Νο.06 (αρωματικό με σοκολατένια μους)
Προφιτερόλ Νο.06 (αρωματικό με σοκολατένια μους) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 04/11/11

Προφιτερόλ αρωματικό με σοκολατένια μους με... ό,τι διαθέτουμε..!!

Γίνεται στο...τσακ μπαμ!

Το είδα στην εκπομπή της Ελένης, μου άρεσε, και είπα να σας το ...μεταφέρω όπως το θυμάμαι...

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για την βάση (αντί για σουδάκια)

  • 1 τσουρέκι ή μπαγιάτικο κέικ έτοιμο περίπου 350-400 γραμ., με την κόρα του αν είναι φρέσκο, αν δεν είναι την βγάζουμε και χρησιμοποιούμε την ψύχα του σε κυβους...

 Για το σιρόπι της βάσης:

  • 15 περίπου ολόκληρους σπόρους κακουλέ (καρδάμωμου), ή 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρδαμωμου.
  • 1 φλούδα η ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι απλή ζάχαρη

 Για την μους (σοκολατόκρεμα)

  • 1 λίτρο γάλα από το οποίο κρατάμε 1 ποτήρι που δεν το βράζουμε,
  • 2 κουταλιές σουπας κακάο σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας νεσκαφέ σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή ανθος αραβοσίτου σοκολάτα,
  • 1 πλάκα κουβερτούρα σοκολάτα

 Για την γαρνιτούρα:

  • Λίγη σαντιγί και μερικά κερασάκια μαρασκίνα ή βυσσινάκια.

 Αν θέλουμε μπορούμε να το στήσουμε σε ένα μεγάλο μπώλ και παίρνει ο καθένας όσο θέλει η το σερβίρουμε σε ανοιχτά κολονάτα ποτήρια...

Πάμε να το φτιάξουμε:
  •  Πρώτα πρώτα βράζουμε για 5-6 λεπτά όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού να δέσουν ελαφρά σαν σιρόπι, και κατόπιν τα σουρώνουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει, στην άκρη....
  • Κατόπιν κόβουμε το τσουρέκι η το κέικ, με η χωρίς την κόρα ανάλογα αν είναι φρέσκο η μπαγιάτικο... και μοιράζουμε τα κομμάτια του στα ποτήρια ή στο μεγάλο μπολ σαν βάση αντί για σουδάκια...
  •  Κατόπιν περιχύνουμε την βάση αυτή στα ποτήρια ή στο μπολ μοιράζοντας το σιρόπι που είναι πάρα πολύ αρωματικο!!
  •  Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρύο γάλα με το κακάο τον νεσκαφέ και το νισεστέ καλά να διαλυθούν.
  • Ζεσταίνουμε τα 800 γραμ. γάλα που μας απέμεινε και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη να διαλυθεί και προσθέτουμε και το κρύο μείγμα του σοκολατένιου γάλακτος, και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει μια πολύ παχύρρευστη μους (κρέμα).
  • Την αποσύρομε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να κρυώσει λίγο και την μοιράζουμε επάνω από τις βάσεις στα ποτήρια...
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και έχουμε σε ένα κορνέ σαντιγύ που θα στολίσουμε την σοκολατένια μους και από επάνω θα βάλουμε και από ένα κερασάκι η βύσσινο.

Κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρονται δροσερά...

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10029
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 08/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός