Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Γλυκοπατάτες καραμελωμένες (παραδοσιακή συνταγή Αμερικής)
Γλυκοπατάτες καραμελωμένες (παραδοσιακή συνταγή Αμερικής) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Σάββατο, 05/11/11
picp_425
Υλικά
  • 1/2 φλ βούτυρο
  • 6-7 γλυκοπατάτες σε φέτες   
  • 2 φλ ζάχαρη
  • 1 κγ κανέλα
  • 1 κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κγ αλάτι
Εκτέλεση
  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ενώ το βούτυρο λιώνει, σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Προσθέστε τις πατάτες στο βούτυρο, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι, μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος της πατάτας)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10888
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 10-11-2011 12:45
 
Έχω φάει κάτι ανάλογο σε δείπνο Ευχαριστιών, σαν συνοδευτικό της γαλοπούλας και μου άρεσε πάρα πολύ.Τα αρώματα της συνταγής είναι άκρως Χριστουγεννιάτικα!
 
karina
2. 10-11-2011 13:55
 
Υπέροχες γλυκοππατάτες !Εχουν την γεύση του...κάστανου...τρελαίνομαι, 
 
Εγώ φτιαχνω την συνταγή αυτή με εναν δικό μου τρόπο θα τον αναρτήσω αργότερα...
 
pastaflora
3. 11-11-2011 15:17
 
ναι, έχετε δίκιο, συνηθίζεται για γιορτινές περιστάσεις
 
zouboulia
4. 13-11-2011 15:50
 
zouboulia, πόσο περίπου να ζυγίζουν οι γλυκοπατάτες; Αγόρασα χθες και θέλω να την κάνω τη συνταγή τις επόμενες μέρες. Όταν μπορείς απάντησέ μου σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.
 
astakomakaronada
5. 14-11-2011 01:52
 
astakomakaronada αυτές που μαγείρεψα πρέπει να ήταν 1,5 κιλό περίπου
 
zouboulia
6. 14-11-2011 13:58
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. :)
 
astakomakaronada
7. 15-11-2011 19:39
 
Πάρα πάρα πολύ νόστιμες! Σαν να τρως κάστανα. Έκανα όμως και μια παρατυπία: επειδή η ζάχαρή μου ήταν χοντρή και δεν έλιωνε, πρόσθεσα και λίγο νεράκι. Μπράβο πάντως ξανά. Μας άρεσε! :zzz
 
astakomakaronada
8. 19-11-2011 10:49
 
Πολυ ωραιες!!!!!Θα τις κανω τις γιορτες!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/11/11 )