Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Σπαγγέτι μπολονέζ στο φούρνο (με Philadelphia)
Σπαγγέτι μπολονέζ στο φούρνο (με Philadelphia) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 04/11/11
P1020877

Εύκολο και νόστιμο φαγητό. Σερβίρετε όμορφα και είναι ιδανικό για όσους βαριούνται να κάνουν το κλασικό παστίτσιο η δεν τους αρέσει η μπεσαμέλ. Το Philadelphia  του πάει πολύ.

Υλικά

Για τον κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/3 φλ. λάδι
  • ½ φλ. Κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
    Ή 1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κ.γ πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Λίγο μαϊντανό
 

Για τα μακαρόνια

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
  • 200 γρ. Philadelphia
  • Μισή κούπα γάλα

Για την επικάλυψη

  • Λίγο τριμμένο τυρι
  • 1 αβγό
  • 1/3 φλ. γάλα
Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού μαραθούν λίγο ρίχνουμε την πιπεριά και τον κιμά και ανακατεύουμε έως ότου ο κιμάς αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το καρότο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την πελτέ και αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια, το αλάτι το πιπέρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και 1 φλ.  νερό  και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ο κιμάς μας. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

p1020864_425
p1020865_425

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά τα κλείνουμε  2 -3 λεπτά νωρίτερα. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε λεκάνη,  στην οποία πριν έχουμε ρίξει το τυρί κρέμα με το γάλα και έχουμε ανακατέψει καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Ανακατεύουμε και τα μακαρόνια και τα στρώνουμε σε πυρέξ ελαφρά βουτυρωμένο ή λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο κεφαλοτύρι. Πάνω από τα μακαρόνια πασπαλίζουμε με το μισό από το κεφαλοτύρι ή την  παρμεζάνα και ρίχνουμε τη σάλτσα του κιμά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ένα αβγό με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -30 λεπτά περίπου.

p1020868_425
p1020874_425

Καλη επιτυχία.

Μπορείτε να κάνετε τη  δική σας σάλτσα κιμά

Μπορείτε στον κιμά να προσθέσετε και μανιτάρια η διάφορες χρωματιστές πιπεριές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8353
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 08-11-2011 10:20
 
Πολύ ωραία ιδέα, κι εγώ έτσι το κάνω όταν μου περισσέψουν μακαρόνια και κιμάς. Τα βάζω σε γιουβετσάκια στην κατάψυξη και μια μέρα που το φαγητό δεν αρέσει στα παιδιά, τα ψήνω για συμπλήρωμα.
 
tsigkos59
2. 08-11-2011 12:10
 
κΑΙ ΕΓΏ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΆΝΩ,,,ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΊΟ!
 
pastaflora
3. 08-11-2011 12:13
 
Και εγω κανω ενα παρομοιο με κρεμα γαλακτος λαιτ αντι για φιλαδελφεια θα το δοκιμασω ομως και ετσι γιατι μου φαινεται ακομα καλυτερο.Πολυ ωραιο Βουλα.
 
margarita79
4. 09-11-2011 11:30
 
ΘΕΪΚΟ!!! Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ
 
susudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 08/11/11 )