Εύκολο και νόστιμο φαγητό. Σερβίρετε όμορφα και είναι ιδανικό για όσους βαριούνται να κάνουν το κλασικό παστίτσιο η δεν τους αρέσει η μπεσαμέλ. Το Philadelphia του πάει πολύ. Υλικά Για τον κιμά - 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1/3 φλ. λάδι
- ½ φλ. Κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Ή 1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια - 1 κ.γ πελτέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Λίγο μαϊντανό
| | Για τα μακαρόνια - 1 συσκευασία σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- Κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
- 200 γρ. Philadelphia
- Μισή κούπα γάλα
Για την επικάλυψη - Λίγο τριμμένο τυρι
- 1 αβγό
- 1/3 φλ. γάλα
|
Εκτέλεση Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού μαραθούν λίγο ρίχνουμε την πιπεριά και τον κιμά και ανακατεύουμε έως ότου ο κιμάς αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το καρότο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την πελτέ και αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια, το αλάτι το πιπέρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και 1 φλ. νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ο κιμάς μας. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
|
|
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά τα κλείνουμε 2 -3 λεπτά νωρίτερα. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε λεκάνη, στην οποία πριν έχουμε ρίξει το τυρί κρέμα με το γάλα και έχουμε ανακατέψει καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Ανακατεύουμε και τα μακαρόνια και τα στρώνουμε σε πυρέξ ελαφρά βουτυρωμένο ή λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο κεφαλοτύρι. Πάνω από τα μακαρόνια πασπαλίζουμε με το μισό από το κεφαλοτύρι ή την παρμεζάνα και ρίχνουμε τη σάλτσα του κιμά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ένα αβγό με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -30 λεπτά περίπου. Καλη επιτυχία. Μπορείτε να κάνετε τη δική σας σάλτσα κιμά Μπορείτε στον κιμά να προσθέσετε και μανιτάρια η διάφορες χρωματιστές πιπεριές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11657 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |