Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρεβιθάδα Νο.04 (στην κατσαρόλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 13/12/11
dsc_0400_425

Κλασσικό χειμωνιάτικο φαγητό!

Υλικά
  • 500γρ ρεβιθια
  • 2 κρεμμυδια σε λεπτες φετες
  • 1 σκελιδα σκορδου πολτοποιημενη
  • 3/4 φλιτζανι λαδι
  • Χυμος απο 1 λεμονι
  • 1 κ.γ ριγανη
  • 1 κλαρακι θυμαρι
  • Αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
  • Μουσκευουμε απο το βραδυ τα ρεβιθια σε νερο.
  • Τα σουρωνουμε και τα τριβουμε να φυγουν οι περιττες φλουδες.
  • Τα βραζουμε σε ανοικτη κατσαρολα για 5λεπτα,ξαφριζουμε και αποχυνουμε το πρωτο νερο.
  • Βαζουμε τα κρεμυδια και το σκορδο και τα τσιγαριζουμε.
  • Προσθετουμε τα ρεβιθια και τα γυριζουμε λιγο μεσα στην κατσαρολα.
  • Προσθετουμε νερο να τα σκεπαζει και ενα κλαρακι θυμαρι(το οποίο μετα αφαιρουμε) και κλεινουμε τη χυτρα μας.
  • Αφηνουμε για 15 λεπτα και ανοιγουμε.
  • Προσθετουμε αλατι ,πιπερι ,ριγανη και το χυμο απο ενα λεμονι και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να χυλωσουν ομορφα.Το ποσο θα τα αφησετε εξαρταται απο το ποσο χυλωμενα τα θελετε.Εμεις όλα τα οσπρια τα προτιμαμε  καλά χυλωμενα.
  • Σερβιρουμε με φρεσκο ψωμακι ,φετα και λιγο εξτρα ωμό λαδακι και λεμονι απο πανω για οποιον το επιθυμει.

Καλη όρεξη!!!

 

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13138
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-12-2011 09:49
 
:zzz θα πρεπει να ειναι τελειο λατρευω τα ρεβιθια!!!
 
voula30

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/12/11 )