Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κριτσίνια σπιτικά (και νηστίσιμα)
Κριτσίνια σπιτικά (και νηστίσιμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 13/11/11
dsc_0181_425
Η συνταγή ειναι της Β.Αλεξιάδου.
Υλικά
  • 50 γρ. μαγιά νωπή
  • σουσάμι
  • 1/4 κούπας ταχίνι
  • 400-450γρ αλευρι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
  • dsc_0160_425Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι (χωρίς ιδιαίτερο ζύμωμα), ώσπου να γίνει ζύμη.
  • Αν στην πορεία δούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο αλεύρι, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για λίγο και μετά κόβουμε λεπτά μπαστουνάκια σε μέγεθος μολυβιού, τα βουτάμε στο νερό και αμέσως μετά στο σουσάμι.
  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι, αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε αρχικά για 20' στους 180o C και στη συνέχεια, για άλλα 10' με 20' στους 150o C.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 14477
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 17-11-2011 18:14
 
Μμμ τα κριτσίνια είναι η αδυναμία μου . Θα δοκιμαστούν συντόμως! :p
 
soultana
2. 19-11-2011 10:53
 
Nα τα δοκιμασεις ειναι πολυ νοστιμα και υγιεινα!
 
margarita79
3. 23-02-2012 15:43
 
Δοκίμασα να φτιάξω τα κριτσίνια με πλήρη όμως αποτυχία :sigh Έφτασα να βάλω σχεδόν ένα κιλό αλεύρι και το ζυμάρι ακόμα κόλλαγε με αποτέλεσμα να μην τα φτιάξω λεπτά σαν κριτσίνια αλλά μάλλον πιο πολύ σαν ψωμάκια :upset Α, μην ξεχάσω να πω ότι μου κόλλησαν λίγο και στο ταψί. Από γεύση πάντως σκίζουν και σίγουρα θα τα τιμήσουμε αλλά γιατί μου πήραν τόσο αλεύρι? Όλες οι άλλες ποσότητες ήταν ακριβώς.
 
soultana
4. 23-02-2012 16:16
 
Η ζυμη κολλαει λιγο εξαιτιας το μελιου ετσι και αλλιως οχι επειδη θελει τοσο παρα πανω αλευρι. Σιγουρα δλδ δε θελει τοσο εξτρα αλευρι ισως το πολυ 50 γρ επιπλεον.Δε ξερω τι αλλο μπορει να εφταιξε. Δλδ αν δεν εβαζες τοσο αλευρι δεν πλαθοταν μετα το φουσκωμα;
 
margarita79
5. 23-02-2012 22:11
 
Δεν πλάθονταν με τίποτα με λιγότερο αλεύρι. Θα δοκιμάσω να τα ξαναφτιάξω μήπως κάτι μου ξέφυγε, αν και στην μικρή μου άρεσαν πάρα πολύ που ήταν μαλακά. Ήδη έχουν εξαφανιστεί :grin
 
soultana
6. 24-02-2012 07:53
 
Ξαναδοκιμασε να δουμε.Εντυπωση μου κανει γιατι η συνταγη ετσι οπως την εχω γραμμενη ετσι την εκανα και ειναι απο τη Βεφα ,δεν ειναι να πεις οτι ζυμωσα εγω και τα εβαλα με το ματι....
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/11/11 )