Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτα γύρος στα γρήγορα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 19/11/11
dsc_0452_425

Φτιάξτε γρήγορα στο σπίτι, τις δικές σας πίτες γύρο.

Υλικά
  • 700γρ, χοιρινή πανσέτα (ή μισο-μισο με σπάλα χοιρινη)
  • 2 κ.σ ελαιολαδο
  • 4 κ.σ ξυδι (αν εχουμε λευκο μπαλσαμικο ακομα καλυτερα)
  • 1 κ.σ παπρικα
  • 2 κ.γ ριγανη ή θυμαρι
  • 1/2 κ.γ καυτερο πιπερι
  • Μαιντανος πολυ ψιλοκομμενος
  • 1/4-1/2 κρεμμυδι σε πολυ λεπτα φετακια
  • Αλατι-πιπερι

Για τα τυλιχτά

  • Πιτες
  • Πατατες τηγανιτες
  • Ντοματα-κρεμμυδι-μαιντανος
  • Τζατζικι ή μουσταρδα αναλογα τα γουστα
  • Παπρικα κατα βουληση
Εκτέλεση
  • Ζηταμε απο το χασαπη να μας δωσει κρεας χοιρινο για γυρο.

 Καποιος επαγγελματιας μου ειχε πει οτι ο καλυτερος συνδιασμος  για γυρο ειναι πανσετα με σπαλα.

  • Ζηταμε να μας κοψει το κρεας σε πολυ λεπτες λωριδες αλλιως το κοβουμε μονοι μας με ενα καλο μαχαιρι οσο πιο λεπτο μπορουμε.
  • Μαριναρουμε το κρεας με το λαδι, το ξυδι ,τα μπαχαρικα και το κρεμμυδι σε πολυ λεπτα φετακια για 1 ωρα.
  • Στραγγιζουμε το κρεας πολυ καλα και το στεγνωνουμε σε απορροφητικο χαρτι.

Δεν θελουμε να εχει καθόλου υγρα.

  • Συμπληρωνουμε εξτρα μπαχαρικα που αφαιρεθηκαν με το σκουπισμα.
  • Σε μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ριχνουμε  λαδι και το σκουπιζουμε με απορροφητικο χαρτι,ισα -ισα δλδ να λαδωθει η επιφανεια.
  • Ζεσταινουμε το τηγανι και αδειαζουμε μεσα το κρεας.
  • Το σοταρουμε πολυ καλα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να το δουμε αρχικα να ασπρισει και μετα να ροδισει απο ολες τις πλευρες.
  • Χαμηλωνουμε τη φωτια στο μισο και το αφηνουμε να ψηθει και να βγαλει το λιπακι του ανακατευοντας που και που.
  • Μολις το δουμε να εχει ψηθει ,δυναμωνουμε τη φωτια και ανακατευουμε μεχρι σχεδον να τραγανισει ,χωρις ομως να μας στεγνωσει.
dsc_0435_425dsc_0437_425dsc_0442_425_01
  • Ο γύρος μας ειναι έτοιμος.

Το ποσο πικαντικος ή τραγανος θελετε να γινει ο γυρος σας, εξαρταται καθαρα απο τα γουστα σας. Αλλοι τον θελουν ζουμερο,αλλοι τραγανο, αλλοι πικαντικο και αλλοι οχι. Αναλογως λοιπον πως τον θελετε κανονιζετε και το ψησιμο καθως και τα μπαχαρικά σας. Αν εξαιρεσουμε τον χρονο που μαριναρετε το κρεας, το ψησιμο του γυρου δεν διαρκει πανω απο 15 λεπτα.

Για τα τυλιχτά:

dsc_0454_425
  • Ετοιμαζουμε τις πιτες μας, τις λαδωνουμε ελαφρα ,αλατιζουμε και τις ψηνουμε ειτε στο φουρνο ειτε σε αντικολλητικο τηγανι μεχρι να ροδισουν.
  • Τυλιγουμε σε λαδοκολλα κομμενη σε παραλληλογραμμο με πατατες, τζατζικι, γυρο, ντοματα ή οτι αλλο μας αρεσει.

Καλή σας Όρεξη και Καλές Greekmases!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 25189
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 28-11-2011 11:06
 
καλά τι φοβερή συνταγή ήταν αυτή!!!! το κρεας εκπληκτικό!!!!!!! να σαι καλα για τη συνταγή!! :zzz :zzz
 
vasou123
2. 28-11-2011 15:33
 
Σε ευχαριστω πολυ!Χαιρομαι που σας αρεσε!Και εμεις το ευχαριστηθηκαμε παρα πολυ και μιας και γινεται τοσο ευκολα θα το καθιερωσουμε!
 
margarita79
3. 19-12-2011 08:50
 
Την τιμήσαμε την συνταγή σου ήδη δύο φορές και γλείφαμε και τα δάχτυλα μας, αν και δεν κατάφερα να τον πετύχω τόσο ξεροψημένο όπως στη φωτογραφία. Ήταν πάντως μία εξαιρετική πρόταση για γύρο "από σπίτι". Στα μπαχαρικά πρόσθεσα και λίγο σουμάκι και του πήγαινε πολύ.
 
doraki
4. 19-12-2011 15:18
 
μπραβο doraki!Για να γινει τοσο ξεροψημενος πρεπει να ειναι λεπτοκομμενο το κρεας ισως δεν διακρινετε καθαρα απο τις φωτο αλλα ηταν αρκετα λεπτες οι φετες μου.
 
margarita79
5. 20-12-2011 13:38
 
Μάλλον Μαργαρίτα φταίει ότι δεν το στέγνωσα καθόλου το κρέας με απορροφητικό χαρτί αλλά και πάλι ήταν καταπληκτικό !!!
 
doraki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/11/11 )