Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Βιβλίο επισκεπτών
Λαχανόπιτα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Soultana   
Πέμπτη, 10/11/11
pb100043_425
Μια διαφορετική συνταγή από τη Θεσσαλία!
Υλικά:
  • 6 φύλλα για πίτα
  • 1/2 λάχανο
  • 1 φλυτζάνι τραχανά γλυκό
  • 2-3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι για τη γέμιση
  • έξτρα λάδι για τα φύλλα
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο (σαν για σαλάτα) και το ζεματάμε για λίγο σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2,5 φλυτζάνια νερό και ρίχνουμε μέσα τον τραχανά να βράσει 5-6 λεπτά ώσπου να πιει τα πολλά υγρά. Το κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά και να κρυώσει λίγο.
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα τρια φύλλα σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, προσθέτουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα.
  • Ψήνουμε στους 200 για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8389
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-11-2011 14:08
 
Και να είχα ένα κομμάτι τώρα καλά θα ήταν... Ερώτηση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξινό τραχανά αντί του γλυκού;
 
Linguini
2. 14-11-2011 17:18
 
Συνήθως βάζουν γλυκό αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και τον ξινό. Αν την φτιάξεις να μας πεις αν ήταν καλή!
 
soultana
3. 15-11-2011 22:18
 
Πολύ ενδιαφέρουσα πίτα. Δεν ήξερα πως γίνεται το λάχανο και πίτα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/09/15 )