Μια διαφορετική συνταγή από τη Θεσσαλία!Υλικά: - 6 φύλλα για πίτα
- 1/2 λάχανο
- 1 φλυτζάνι τραχανά γλυκό
- 2-3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι για τη γέμιση
- έξτρα λάδι για τα φύλλα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση: - Ψιλοκόβουμε το λάχανο (σαν για σαλάτα) και το ζεματάμε για λίγο σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2,5 φλυτζάνια νερό και ρίχνουμε μέσα τον τραχανά να βράσει 5-6 λεπτά ώσπου να πιει τα πολλά υγρά. Το κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά και να κρυώσει λίγο.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα τρια φύλλα σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, προσθέτουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα.
- Ψήνουμε στους 200 για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8389 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |