Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καβουρομακαρονάδα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KATERINA71   
Σάββατο, 12/11/11
.jpg_425_01
Υλικά
  • 3-4 καβούρια
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 4-5 ντομάτες  ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8-10 λιαστές ντομάτες
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 6-7 ποτήρια νερό να βράσει. Όταν  βράσει ρίχνουμε μέσα τα καβούρια που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε  10 λεπτά να βράσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα κόβουμε στην μέση.

Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν τα καβούρια σε άλλη κατσαρόλα και βράζουμε σε αυτό τα μακαρόνια μας. Θα πρέπει  όταν έχουν βράσει τα μακαρόνια να έχει «σωθεί» σχεδόν όλο το νερό.

Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα καβούρια και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφαιρούμε τα καβούρια. Στο λάδι προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τις λιαστές ντομάτες, το αλατοπίπερο, και  το καγιέν. Αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.  Το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.

Αν τα καβούρια μας είναι πολύ μεγάλα, τα καθαρίζουμε και ρίχνουμε την ψίχα τους μέσα στα μακαρόνια κρατώντας τις δαγκάνες για την διακόσμηση. Αν είναι πιο μικρά και είναι δύσκολο να καθαριστούν τα σερβίρουμε βάζοντας τα δίπλα στα μακαρόνια.

Προσθέτουμε  στο πιάτο μας  λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11181
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 16-11-2011 10:19
 
Νομίζω ότι είναι απο τις πιο ωραίες που έχω δει.Μου αρέσουν πολύ τα υλικά που χρησιμοποιείς.
 
karina
2. 16-11-2011 14:41
 
ΥΠΕΡΟΧΗ ! μΠΡΆΒΟ!!
 
pastaflora
3. 16-11-2011 19:11
 
Αυτές είναι νοστιμιές!!!
 
vago
4. 16-11-2011 22:53
 
Τι ωραίο πιάτο είναι αυτό Κατερίνα μου? Και ωραία φωτογραφία.
 
voula
5. 16-11-2011 23:24
 
Στα θαλασσινά το ούζο δίνει άλλη διάσταση. Η φίλη μου η Ειρήνη στη συγκεκριμένη μακαρονάδα ψιλοκόβει και μια μελιτζάνα. Μπράβο σου, Κατερίνα.
 
astakomakaronada
6. 17-11-2011 15:01
 
Νοιώθω τη γεύση της στο στόμα μου !!!!
 
sgr
7. 19-11-2011 01:38
 
Μπραβο Κατερινα πολυ πρωτοτυπος ο συνδιασμος θα αρεσει πολυ στον ανδρα μου!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός