Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παξιμαδάκια με μούστο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 14/11/11
P1030214
Νόστιμα και τραγανά παξιμαδάκια που γίνονται πολύ εύκολα.

Συνοδεύουν το γάλα ή τον καφέ σας και είναι ιδανικά για το γραφείο ή για κολατσιό  στο σχολείο. 

Μια ιδέα που μου ήρθε σήμερα καθώς ετοιμαζόμουν να κάνω μουστοκούλουρα. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα καθώς και όσους τα δοκίμασαν.

Υλικά
  • 2 κούπες μούστο
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ σόδα
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1,5 κ.γ γαρύφαλλο
  • 2,5 κ.γ κανέλα
  • ¼ κούπας κονιάκ
  • 1,5 κ.σ κακάο
  • 1,300 γρ. αλεύρι περίπου
Εκτέλεση
  • Σε λεκάνη βάζουμε το μούστο, το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
  • Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένα και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  • Πλάθουμε δυο ή τρία μπαστούνια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου (στην περίπτωση που έχουμε κάνει τα τρία) διαφορετικά για 40.
  • p1030194_425Βγάζουμε το ταψί μας, χαράζουμε σε κάθετες λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου (όχι έως κάτω) και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε πάλι το ταψί μας και χωρίζουμε τις λωρίδες μας, έως κάτω αυτή τη φορά και τις γυρίζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μας στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ακόμα, έως τα παξιμάδια μας ξεραθούν καλά.
  • Τα βάζουμε πάνω σε σχάρα τα κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη μας.

Καλή επιτυχία. 

Αν το ελαιόλαδο σας είναι βαρύ μπορείτε να βάλετε μισό μισό με σπορέλαιο

Μπορείτε  αν θέλετε στη ζύμη να βάλετε και σταφίδες


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4602
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 19-11-2011 01:19
 
πολυ ωραια και φανταζομαι γευση!
 
margarita79
2. 19-11-2011 19:15
 
ωραία φαίνονται,γίνονται πολύ γλυκά;μπορώ να βάλω λιγότερη ζάχαρη;
 
vanilia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/11/11 )