Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan - Ψωμί Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Jane   
Τρίτη, 15/11/11
 Υλικά
  • .jpg_1132 κ.σ. πίτουρο βρώμης (1 κ.σ. = 10 γρ.)
  • 4 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 20 κσ γάλα σκόνη Regilat  (1 κ.σ. = 5 γρ.)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 7 κ.σ. γιαούρτι 0%
  • 7 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 4 ασπράδια
  • Γλυκάνισο
Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό και προσθέτουμε και το γιαούρτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαγιά. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς και βάζουμε το ψωμί να φουσκώσει για ένα τέταρτο.
Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20΄ περίπου (δοκιμάζουμε με μαχαίρι να βγαίνει στεγνό). Στο τέλος το βγάζουμε από το ταψάκι και το ξαναβάζουμε μέσα ανάποδα στους 150 βαθμούς για άλλα 10 λεπτά.

 Tips: Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε τη βρώμη και το γάλα σε σκόνη στο μούλτι να γίνει σαν αλεύρι. Τα ασπράδια μπορείτε να τα χτυπήσετε σε μαρέγκα  και να τα ρίξετε τελευταία στο μείγμα, για να γίνει πιο αφράτο το ψωμί. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/3 πίτουρο βρώμης με πίτουρο σταριού.

Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε το ψωμί σε μερίδες (ανάλογα με τη φάση της δίαιτας που βρίσκεστε), να τις βάλετε στην κατάψυξη και να τρώτε καθημερινά από μια μερίδα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 31544
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 28-01-2012 17:48
 
Κοπελιά ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ η συνταγή σου! Μόλις την έκανα κ η ικανοποίηση που πήρα δεν περιγράφεται!! Επιτέλους μπορώ να ξαναφάω εύγευστο ψωμάκι! Thank you thank you thank you και ΜΠΡΑΒΟ!Ευχαριστώ που την ανέβασες τη συνταγή!
 
tzitzikaki
2. 29-01-2012 22:44
 
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
 
jane
3. 30-01-2012 22:27
 
tzitzikaki, ευχαριστώ για τη φωτογραφία
 
jane
4. 31-01-2012 21:18
 
Να'σαι καλά. Εγώ ευχαριστώ για τη συνταγή! Κάθε φορά που το τρώω σε μακαρίζω!
 
tzitzikaki
5. 01-02-2012 21:08
 
Είναι για όλες τις φάσεις η συνταγή με το ψωμι?
 
stasa
6. 08-02-2012 23:31
 
Ναι, είναι για όλες τις φάσεις. Το μόνο περιορισμένο είναι το μπέικιν, που όμως στην ημερησία μερίδα είναι αμελητέο.
 
jane
7. 22-02-2012 11:17
 
αχ βρε κοριτσια και πόσα γραμμαρια ψωμιου μπορω να φαω την ημερα ?
 
FILITSA
8. 22-02-2012 11:18
 
τελεια η συνταγη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
FILITSA
9. 01-03-2012 12:14
 
Η συνταγή φαίνεται υπέροχη! Μόνο μια διευκρίνση, στο REgilat είναι κουταλιές της σούπάς ή του γλυκού??? (γιατί λέει 5 γρ)
 
marikaki
10. 05-03-2012 00:19
 
THELW NA KANW MIA ERWTHSH....AYTA TA YLIKA GIA POSES MERES EINAI?EIMAI STHN FASH EPITHESIS...GIATI PREPEI NA LAMBANW TIN SWSTI POSOTHTA BRWMHS K PITOUROU....EXW KSEKINHSEI EDW K TESSERIS MERES K XREIAZOMAI THN BOHTHEIA SAS...EUXARISTW POLU
 
polu1981
11. 17-09-2012 23:04
 
H συνταγή είναι καταπληκτική! Έχω πάθει βέβαια ένα μπέρδεμα με το πόσο ακριβώς πρέπει να τρώω για να αντικαθιστω τις 2 κουταλιες βρωμης γιατί βάζω και πιτουρο σιταριού, αλλα αυτο δεν έχει σημασία. Η συνταγή δεν παίζεται!!!
 
Niadk
12. 27-10-2012 14:38
 
Μια ερωτηση,αμα βαλω κανονικο γαλα θα γινει; Η θελει μονο σκονη;
 
Lucimar
13. 24-07-2013 22:24
 
Με πολύ καθυστέρηση οι απαντήσεις... Σε αυτή την συνταγή δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα σκόνη με το υγρό, γιατί αποτελεί ένα από τα "στερεα" υλικά της συνταγής. Χωρίς αυτό θα γίνει πολύ νερουλό το μείγμα. Όσο για την ποσότητα που μπορούμε να τρώμε, εγώ διαιρώ τις κουταλιές πίτουρου που έχει η συνταγή με την ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνω (ανάλογα με τη φάση της δίαιτας) και χωρίζω το ψωμάκι σε ίσες μερίδες με το αποτέλεσμα που θα μου βγει. Διατηρώ το ψωμάκι σε σακουλάκια και κάθε βράδυ βγάζω μια φετούλα, για το πρωινό κολατσιό μου :)
 
jane
14. 15-09-2013 16:39
 
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz το μονο που μπορω να πω ειναι υπεροχο......νοστιμο....και με γλυκαντικο αν ριξετε στη φετα που θα κοψετε.......μιαμ μιαμ σου φευγει η λιγουρα.....θεικο μπραβο σου jane
 
thalia
15. 15-01-2016 16:04
 
εμενα γιατι δε φούσκωσε? τα εκανα ολα ακριβως!! και η λαδοκολλα κολλησε στον πάτο του ψωμιου!! :?
 
betty2016

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/01/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός