Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Harcombe - Μουσακάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από voulaskl   
Παρασκευή, 18/11/11

Κατάλληλο και για τη δίαιτα Harcombe.
Φάσεις: 2η  & 3η φάση

Τύπος γεύματος : Λίπος/Πρωτεΐνη
 

20111120124058_mini20111120124024_mini
Υλικά (για 4 μεγάλες μερίδες)
  • 3 μελιτζάνες
  • ½ κιλό κιμά
  • 3 μέτριες αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • Λίγο λάδι
  • Χυμό ντομάτας
  • Πιπέρι
  • 2 φύλα δάφνης
  • 2 κούπες τυρί τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2-3 κ.γ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση

Κιμάς

  • Σωτάρουμε λίγο το κρεμμυδάκι με το κιμά ρίχνουμε την σάλτσα,λίγο νερό, το σκόρδο, την δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.

Μελιτζάνες

  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 δάχτυλα(θα χάσουν τον όγκο τους αφού ψηθούν) θα και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές

20111120124048_miniΜπεσαμέλ

  • Βράζουμε πολύ καλά 3 μέτριες αγκινάρες.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις αγκινάρες το πλήρες γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος το αυγό και το τυρί και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει χυλός.  
  • Στρώνουμε μια σειρά τις ψημένες μελιτζάνες σε βουτυρωμένο ταψάκι και μια δεύτερη για καλύψουμε τα κενά.
  • Ρίχνουμε τον κιμά , την μπεσαμέλ και τέλος το φρέσκο βούτυρο.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ περίπου ~ 45 λεπτά σε αερόθερμο στους 180ο βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει και καλή μας όρεξη …!!!!

Για να μην γίνει πολύ αλμυρή η μπεσαμέλ βάλτε 2 είδη τυριών ένα γλυκό και ένα αλμυρό. 

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες όταν βράζουν ρίχνουμε χυμό λεμονιού.

Αντί για πατάτα μπορουμε να βάλουμε κολοκυθάκια χοντροκομένα σε ροδέλες και ψημένα με λίγο λάδι στο γκρίλ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7961
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/01/12 )