Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλοπιτάκια νηστίσιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 25/11/11
Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Αγαπημένα μηλοπιτάκια που μας φέρνουν αναμνήσεις, γευσεις κα αρώματα απο τα παιδικά μας χρονια! Η συνταγη ειναι γνωστη και πολυ παλια, τα συγκεκριμένα ειναι δια χειρός της γιαγιάς μου Ισμήνης!

Υλικά (για περιπου 30 τεμαχια)
  • 1 ποτηρι λευκο κρασι αρετσινωτο(ποτηρι κλασσικο, σωληνα,δλδ 200μλ)
  • 1 ποτηρι λαδι (καλυτερα σπορελαιο)
  • 1 πακετο αλευρι φαριναπ

Για τη γέμιση

  • 2 μηλα τριμμενα στο χοντρο του τριφτη
  • Καρυδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζανι ζαχαρη (εξαρταται ποσο γλυκα τα θελετε)
  • Κανελλα
  • Σταφιδες μουλιασμενες σε λιγο κονιακ
Εκτέλεση
  • Ανακατευετε ολα τα υλικα για τη ζυμη σε μια λεκανη και φτιαχνετε ενα ζυμαρακι.
  • Το ανοιγετε σε φυλλο σε αλευρωμενη επιφανεια και κοβετε πιτακια-κυκλους με ενα στενο ποτηρι ή ενα κουπ πατ περιπου 6 εκ.
  • Ετοιμαζεται τη γεμιση και την αφηνετε να στραγγιξει απο τα πολλα υγρα.
  • Βαζετε στο καθε πιτακι ενα κουταλακι γεμιση, τα κλεινετε ομορφα και τα βαζετε σε λαμαρινα το ενα διπλα στο αλλο με την ενωση στο σημειο που τα κλεισατε προς τα κατω.
  • Ψηνετε μερι να ροδισουν σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στη μεση του φουρνου.
  • Μολις κρυωσουν πασπαλιζετε αχνη ζαχαρη.

 Η ζυμη ειναι αγλυκη για να πασπαλισετε απο πανω αχνη μιας και εχει και η γεμιση ζαχαρη. Αν δεν βαλετε αχνη απο πανω μπορειτε να προσθεσετε στο ζυμαρι και λιγη ζαχαριτσα που θα διαλυσετε καλα με το λαδι πριν βαλετε το κρασι και το αλευρι.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 22464
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-11-2011 11:04
 
Ωραία συνταγή!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )