Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.21 (καραμελωμένη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 22/11/11
Μηλόπιτα Νο.21 (καραμελωμένη)
Μηλόπιτα Νο.21 (καραμελωμένη)
Υλικά

Για την καραμέλα :

  • 1 κυδώνι κομμένο κυβάκια 2Χ2
  • 1 μεγάλο μήλο αφράτο   >>
  • 50 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 1 κρ/πότηρο ζάχαρη (120 γρ.)
  • ½    >> ρακή ή κονιάκ
  • 1 κ.γ κανέλα

Για το ζυμάρι :

  • 500 γρ. αλεύρι για ο.χ.
  • 200 γρ. βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φακ. μπέκι
  • ξίσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κρ/πότηρο χυμό πορτοκάλι
  • 1κυδώνι κομμένο κύβους 2Χ2 εκ
  • 1 μεγάλο μήλο     >>    >>
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κρ/πότηρο ρακή ή κονιάκ
Εκτέλεση :
Μηλόπιτα Νο.21 (καραμελωμένη)
  • Ανάβουμε το φούρνο να προθερμαίνεται μέχρι να καθαρίσουμε και να κόψουμε τα φρούτα για την καραμέλα.
  • Τα βάζουμε μέσα στη φόρμα και τα ανακατεύουμε με όλα τα υλικά για την καραμέλα.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο 30’-40’ περίπου μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να αποκτήσουν κοκκινοπό και καραμελωμένο χρώμα.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο να κρυώνουν λίγο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.
Μηλόπιτα Νο.21 (καραμελωμένη)
  • Πρώτα απ’ όλα καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο και το κυδώνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τη ρακή και την κανέλα να μαρουβίζουν.
  • Λιώνουμε το βιτάμ και το χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη 1'. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό και τα χτυπάμε άλλο 1'.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκι και τα ρίχνουμε μέσα.
  • Τα χτυπάμε 1'-2' να γίνει μια παχύρευστη ζύμη και στο τέλος ρίχνουμε το ξίσμα.
Μηλόπιτα Νο.21 (καραμελωμένη)
  •  Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, στραγγίζουμε τα κυδονόμηλα και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι μέσα στη ζύμη.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, πάνω από την καραμέλα και ψήνουμε στους 200ο  για 60' περίπου αφού ελέγξουμε με το μαχαίρι.
  • Όταν είναι χλιαρή (όχι να κρυώσει τελείως) την ξεφορμάρουμε.

Παραλλαγή: Μπορεί να γίνει μόνο με μήλα ή μόνο με κυδώνια, αλλά εγώ σε όλες τις μηλόπιτες βάζω μισά μήλα και μισά κυδώνια για περισσότερη γεύση και άρωμα. 

 ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6920
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 26-11-2011 19:12
 
Γιαμ ! σκέτη λιχουδιά!!
 
pastaflora
2. 29-11-2011 11:05
 
Τα έχω χαμενα 
:zzz
 
susudi
3. 29-11-2011 13:58
 
Λοιπόν την έφτιαξα!.... 
 
Επειδή έχασα την φόρμα μου, την έφτιαξα σε ταψάκι... και μου έγινε υπέροχη, αλλά πολύ...ψωμάτη !!σαν σφιχτό κέικ! 
 
Παρόλο που είχε όλα τα απαιτούμενα υγρά της... 
Η διαφορά ήταν μόνον ότι εγώ δεν είχα πορτοκάλια αλλά άφθονα μανταρίνια , και έβαλα στο μπλέντερ μου 4 από αυτά και τα έκανα σκόνη με τις φλούδες όπως ήταν... 
Σας πληροφορώ ήταν διπλά αρωματική... έβαλα και πορτοκαλάδα αμίτα λίγη... 
Τρομερή γεύση αν και μείωσα την ζάχαρη κατά απαίτηση του συζύγου 1/2 ποτήρι λιγότερη! 
 
Λοιπόν μου πήρε χρόνο ψησίματος 105΄συνολικά (πάρα πολλλά για ενα κέικ!) διότι στα 60΄του δεύτερου ψησίματος μετά από τέστ ήταν πολύ υγρή μέσα και απ έξω πολύ καλά ψημένη... γιαυτό το παρέτεινα 15΄ακόμη! 
 
΄Όμως και πάλι η καραμέλλα των φρούτων ήταν καμμένη όχι ρόδινη προς το καφέ αλλά μαυρη με αποτέλεσμα να πετάξω ότι ήταν μαύρο,,,! 
και αυτό συνέβη διότι ο συνολικός χρόνος ηταν πολύς.  
 
Λοιπον την άλλη φορά θα ψηθή ΑΥΣΤΗΡΑ στους 180ο Κ. αργά και απαραίτητα με ΦΟΡΜΑ και όχι ταψί διότι ψήνονται καλύτερα τα κέικς επειδή υπάρχει η τρύπα στο κέντρο,,, 
 
Πάντως ειναι πεντανόστιμη και τρωγεται μετά μανίας συνοδευοντας τον καφέ... 
Ευχαριστώ Νικο...!!!
 
pastaflora
4. 30-11-2011 09:09
 
Αγαπητή Αρετή μην μπερδεύεις την ώρα ψησίματος της καραμέλας με της μηλόπιτας.  
Θα ψήσεις 30’-40’ τα φρούτα και αφού κρυώσουν ή να είναι χλιαρά να ρίξεις από πάνω το ζυμάρι να το ψήσεις άλλη μια ώρα, και όλα αυτά στη φόρμα γιατί το ταψί είναι πιο ανοιχτό και εξατμίζονται και καίγονται.  
Την έχω κάνει άπειρες φορές και πάντα γίνεται τέλεια.
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )