Καταπληκτική σοκολατόπιτα με πολυ απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι. Ετοιμάζεται για ψήσιμο σε μολις 5 λεπτά!!! Υλικά Για το βασικό μείγμα θα χρειαστούμε :
- 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
Και επιπλέον θα χρειαστούμε:
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
- 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση - Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμενο και το γάλα κρυο και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυρεξ(20x20 περιπου).
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την εξτρα ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε την επφανεια του μείγματος.
- Περιχύνουμε σιγά -σιγά µε το βραστό νερο.
- Ψηνουμε στους 170 βαθμους, στις αντιστασεις στην χαμηλοτερη θεση για περίπου 40΄μεχρι να σταθεροποιηθεί και να δουμε οτι η επιφανεια εχει ψηθει.
Δεν κόβεται σε ολοισια κομματια αφου το εσωτερικό ειναι ρευστη σοκολάτα, αλλά πιστέψτε με δεν εχει καμμία σημασια!! Τη σερβίρουμε µε παγωτό ή λίγη χτυπημενη κρέμα γάλακτος. Η συνταγή ειναι της Αργ.Μπαρμπαρίγου Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15848 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |