Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Σοκολατόπιτα Νο.05 (της στιγμής)
Σοκολατόπιτα Νο.05 (της στιγμής) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 28/11/11
dsc_0496_425

Καταπληκτική σοκολατόπιτα με πολυ απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι. Ετοιμάζεται για ψήσιμο σε μολις 5 λεπτά!!!

Υλικά

Για το βασικό μείγμα θα χρειαστούμε :

  • 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
  •  3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια 
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
Και επιπλέον θα χρειαστούμε:
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό 
Εκτέλεση
  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμενο και το γάλα κρυο και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυρεξ(20x20 περιπου).
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την εξτρα ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε την επφανεια του μείγματος.
  • Περιχύνουμε σιγά -σιγά µε το βραστό νερο.
  • Ψηνουμε στους 170 βαθμους, στις αντιστασεις στην χαμηλοτερη θεση για περίπου 40΄μεχρι να σταθεροποιηθεί και να δουμε οτι η επιφανεια εχει ψηθει.

Δεν κόβεται σε ολοισια κομματια αφου το εσωτερικό ειναι ρευστη σοκολάτα, αλλά πιστέψτε με δεν εχει καμμία σημασια!! Τη σερβίρουμε µε παγωτό ή λίγη χτυπημενη κρέμα γάλακτος. 

Η συνταγή ειναι της Αργ.Μπαρμπαρίγου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 13314
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 02-12-2011 11:32
 
! Μου αρέσει που δεν έχει αυγά!
 
Marinaki
2. 02-12-2011 14:19
 
Τι είδους αλεύρι βάζεις? δυνατό? δηλαδή ΑΠ? 
 
Που φουσκώνει μόνο του?
 
pastaflora
3. 02-12-2011 14:20
 
Απλο αλευρι για ολες τις χρησεις μιας και εχει μεσα μπεικιν.
 
margarita79
4. 04-12-2011 06:27
 
thn ekana xtes !apla yperoxh!oikonomikh kai eykolh!me mia mpala pagoto kai mmmmmmmm!
 
ioannabo
5. 05-12-2011 15:01
 
Χαιρομαι που σας αρεσε !
 
margarita79
6. 18-12-2011 08:37
 
φαινεται τελεια!μπορουμε να αντικαταστησουμε το γαλα με νερο για γινει και νηστισιμη ? η να την εμπλουτισουμε με λιγη λιωμενη κουβερτουρα?
 
GIOGIO
7. 18-12-2011 09:03
 
Δε ξερω να σου απαντησω..εγω την εκανα οπως την ειδα.Δοκιμασε για αρχη ετσι και μετα δοκιμαζεις και παραλλαγες.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 02/12/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός