Τα πιο γρήγορα και οικονομικά κριτσίνια! Υλικά - 130γρ.νερο
- 50γρ.λαδι (εγω εβαλα 25γρ. ελαιολαδο και 25γρ.καλαμποκελαιο)
- 280γρ.αλευρι (140γρ.για ολες τις χρησεις και 140γρ. ολικης ή καλαμποκιου)
- 1/2 κ.γ μπεικιν
- 1/2 κ.γ ζαχαρη
- 3/4 κ.γ αλάτι
- Εξτρα υλικά μυρωδικά της αρεσκειας σας (ριγανη, θυμαρι, ελιες ψιλοκομμένες, καροτο τριμμενο, λιαστες ντοματες, παπρικα, σκονη σκορδου, οτι σας αρεσει ..)
Εκτέλεση - Ανοιγουμε τη ζυμη σε φυλλο με ενα πλαστακι και κοβουμε με μαχαιρακι μπαστουνακια οσο παχια τα θελουμε.
- Τα ρολαρουμε λιγο στον παγκο και τα βαζουμε στη λαμαρινα του φουρνου.
- Ψηνουμε στους 170 βαθμους στον αερα για 15 μεχρι 25 λεπτα αναλογα το παχος τους μεχρι να δουμε οτι δεν ειναι μαλακα.
- Τα αφηνουμε να κρυωσουν 10 λεπτα πριν τα φαμε για να εχουν σφιξει.
Αν θελουμε τα περναμε με λιγο νερο με ενα πινελακι και πασπαλιζουμε , σουσαμι, παπαρουνοσπορο, σπορια, οτι μας αρεσει. Φροντιζουμε τα κριτσινια που θα εχουμε στη λαμαρινα να ειναι ιδιου παχους για να ψηθουν ομοιομορφα. Η συνταγη ειναι του Ακη και ετοιμαζονται κυριολεκτικα σε 10 λεπτακια. Δοκιμαστε τα! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 38889 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |