Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Crumble με κρέμα λεμονιού και τραγανά ψίχουλα
Crumble με κρέμα λεμονιού και τραγανά ψίχουλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KATERINA71   
Τετάρτη, 30/11/11
dsc02330_425
Υλικά

Για την βάση

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 4 κουτ. Σουπ. Ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 2 αβγά
  • 1 φλυτζ. Ζάχαρη
  • ¼ φλ. Χυμός λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. Σουπ. Βούτυρο

Για τα τραγανά ψίχουλα

  • 2 φλ. Τριμμένο μπισκότο
  • 120 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη και τρίψτε τα με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Πιέστε τα υλικά για να σχηματιστεί μια ζύμη. Απλώστε τη σε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 Χ 30 εκ. Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά.

Για την κρέμα: Ανακατέψτε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και ρίξτε μετά το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αδειάστε την κρέμα στη μισοψημένη βάση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία τους 150 C και ψήστε για 20 λεπτά.

Τρίψτε με τα δάχτυλά σας το τριμμένο μπισκότο( εγώ έβαλα 1 φάκελο έτοιμο τριμμενο μπισκότο Γιώτης) με το κρύο βούτυρο κα το ξύσμα λεμονιού σχηματίζοντας μεγάλα ψίχουλα. Απλώστε τα στην επιφάνεια της κρέμας και ψήστε για 20 λεπτά ακόμα. Όταν ψηθεί το γλυκό, αφήστε το να κρυώσει, πασπαλίστε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε.

Η συνταγή είναι απο το περιοδικό Gourme.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6303
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/12/11 )