Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Στρούντελ (μίνι) με μήλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 10/12/11
Στρούντελ (μίνι) με μήλο

Ένα φύλλο σφολιτας, 3 μήλα , λίγη ζάχαρη και έχετε ένα πολύ νόστιμο γλυκισματάκι σε ελάχιστο χρόνο.  

Αρέσει πολύ στα παιδιά μου και αγοράζαμε συχνά από το σούπερ μαρκετ  τα στρούντελ γνωστής εταιρίας, όπου σκέφτηκα να τους τα κάνω μόνη μου.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 3 μήλα
  • ½ κούπάς ζάχαρη
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά που τρίβουμε τα τυριά. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα βάζουμε σε τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν τα μήλα. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Μόλις κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Στρούντελ (μίνι) με μήλο
Στρούντελ (μίνι) με μήλο
  • Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το πατάμε ελαφρά με πλαστάκι ν΄ ανοίξει λίγο ακόμα.
  • Βάζουμε λίγη από τη γέμιση  κατά μήκος της στενής πλευράς , βάζουμε λίγο νερό και κλείνουμε. Χαράζουμε κατά μήκος τη σφολιάτα και  χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι κάθετες χαρακιές 2-3 ανάλογα με το μέγεθος του κάθε στρούντελ) 
Στρούντελ (μίνι) με μήλο
Στρούντελ (μίνι) με μήλο
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία να θέλετε τόσο μικρά  στρούντελ όπως της φωτογραφίας για δύο φορές ακόμα.  Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Ελέγχουμε να έχουν ροδίσει από κάτω και ελαφρά από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Η σφολιάτα πρέπει να μην είναι πολύ ξεπαγωμένη για δουλεύεται πιο εύκολα

Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα και χωρίς πολλά υγρά, για να μην λιώσει η σφολιάτα

Με τον ίδιο τρόπο  μπορείτε να κάνετε και ατομικά στρούντελ απλά κόψτε τα κομμάτια σας μεγαλύτερα

Στρούντελ (μίνι) με μήλο

Για μεγαλύτερη ευκολία, αλλά εξίσου νόστιμα γεμίστε τα με μαρμελάδα ροδάκινο ή άλλη μαρμελάδα που έχετε

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. Προσωπικά τα προτιμώ σκέτα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7621
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 14-12-2011 16:14
 
Ο τρόπος που τα παρουσιαζεις είναι υπέροχος μακάρι να είναι εξίσου νόστιμα ;) να είσαι καλα
 
ELENLIA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/11/12 )