Τέλεια μελομακάρονα! Τραγανα εξωτερικά, αφράτα εσωτερικά και όσο πρέπει σιροπιασμένα! Υλικά
- 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 400 γρ. σπορέλαιο
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/4 μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. νέρο
- 800 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μέλι
- 1 πορτοκάλι κομμενο στη μεση
- 3 ξυλακια κανέλλας
- 3 καρφακια γαρύφαλλα
Εκτέλεση - Πρωτα απο ολα ετοιμαζουμε το σιροπι μας 3-4 ωρες πριν ετοιμασουμε τα μελομακαρονα ωστε να προλαβει να κρυωσει εντελως..
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (εκτος απο το μελι) σε μια κατσαρολα και βραζουμε μεχρι να παρει το σιροπι μια βραση.
- Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε το μέλι.
- Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά εκτος απ οτα αλευρι και το σιμιγδάλι σε μια λεκανη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.
- Προσθέτουμε το αλευρι και το σιμιγδαλι και ανακατεύουμε με το χερι μας πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα μεχρι να εχουμε μια μαλακια ζυμη.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα,αν θελουμε καθε μελομακαρονο που πλαθουμε το ακουμπαμε σε μια σχαριτσα ή στη μια μερια του τριφτη μας για να τους δωσουμε σχεδιο στην επιφανεια και τα τοποθετουμε στη λαμαρινα.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν(ο χρονος ψησιματος ειναι ενδεικτικος εξαρταται και απο το μεγεθος τους και απο το φουρνο σας,θα πρεπει να τα δειτε τραγανα εξωτερικα) .
- Μολις τα βγαλουμε ριχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε και τα ακουμπαμε σε μια σχαρα να στραγγιξουν.
- Τα βαζουμε σε πιατελα σε στρωσεις ριχνουμε μελι στην καθε στρωση και απο πανω πασπαλιζουμε καρύδια.
Το μυστικό ειναι, να ειναι κρυο το σιροπι μας και να μην παραζυμώσουμε το μειγμα. Η συνταγή ειναι του 'Ακη απο πρωινη εκπομπή. Και του Χρόνου!Καλές γιορτές! Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 39984 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |