Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι Νο.02 (τέλεια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 05/12/11
Μελομακάρονα

Τέλεια μελομακάρονα! Τραγανα εξωτερικά, αφράτα εσωτερικά και όσο πρέπει σιροπιασμένα!

Υλικά
  • 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. νέρο
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι κομμενο στη μεση
  • 3 ξυλακια κανέλλας
  • 3 καρφακια γαρύφαλλα
Εκτέλεση
  • Πρωτα απο ολα ετοιμαζουμε το σιροπι μας 3-4 ωρες πριν ετοιμασουμε τα μελομακαρονα ωστε να προλαβει να κρυωσει εντελως..
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (εκτος απο το μελι) σε μια κατσαρολα και βραζουμε μεχρι να παρει το σιροπι μια βραση.
  • Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε το μέλι.
  • Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά εκτος απ οτα αλευρι και το σιμιγδάλι σε μια λεκανη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.
  • Προσθέτουμε το αλευρι και το σιμιγδαλι και ανακατεύουμε  με το χερι μας πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα μεχρι να εχουμε μια μαλακια ζυμη.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα,αν θελουμε καθε μελομακαρονο που πλαθουμε το ακουμπαμε σε μια σχαριτσα ή στη μια μερια του τριφτη μας για να τους δωσουμε σχεδιο στην επιφανεια και τα τοποθετουμε στη λαμαρινα.
ΜελομακάροναΜελομακάροναΜελομακάρονα
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν(ο χρονος ψησιματος ειναι ενδεικτικος εξαρταται και απο το μεγεθος τους και απο το φουρνο σας,θα πρεπει να τα δειτε τραγανα εξωτερικα) .
  • Μολις τα βγαλουμε ριχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε και τα ακουμπαμε σε μια σχαρα να στραγγιξουν.
  • Τα βαζουμε σε πιατελα σε στρωσεις ριχνουμε μελι στην καθε στρωση και απο πανω πασπαλιζουμε καρύδια.

Το μυστικό ειναι, να ειναι κρυο το σιροπι μας και να μην παραζυμώσουμε το μειγμα.

Η συνταγή ειναι του 'Ακη απο πρωινη εκπομπή.

Και του Χρόνου!Καλές γιορτές!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 33776
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 10-12-2011 19:59
 
Καλησπερα μαργαριτα79!Ηθελα να μου κανεις μια δειυκρινηση!Στην συνταγη λες οτι προσαθετεις το μελι στο βρασμενο σιροπι και μετα στο τελος λες ριχνουμε σε στρωσεις μελι.Τι εννοεις?Βαζουμε εξτρα μελι στη συνταγη εκτος απο τα 150 γρ του σιροπιου?
 
evangeliemer
2. 10-12-2011 20:02
 
Ναι ακριβως εννοω εξτρα μελι.Οποιος θελει ριχνει απο πανω λιγο μελι στις στρωσεις των μελομακαρονων στην πιατελα ισα για να κολλησουν τα καρυδια και να μελωσουν και εξωτερικα αλλα αν δε σου αρεσει δεν ειναι απαραιτητο.
 
margarita79
3. 10-12-2011 21:33
 
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!Ειναι ηδη στον φουρνο και ετοιμαζονται να κονταροχτυπηθουν με το σιροπακι τους! :eek
 
evangeliemer
4. 17-12-2011 21:19
 
λοιπον τα καναμε και ειναι απλως κα-τα-πλη-κτι-κα!!!!!!ειναι σιροπιασμενα τοσο οσο και πεντανοστιμα!!!!!!!
 
joanna
5. 19-12-2011 11:12
 
Επί χρόνια έφτιαχνα την συνταγή της Βέφας αλλά τα δύο τελευταία χρόνια δεν μου πετύχαιναν. Φέτος δοκίμασα αυτή τη συνταγή και πραγματικά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Απλά τέλεια μελομακάρονα!!!!
 
doraki
6. 19-12-2011 15:15
 
χαιρομαι που σας πετυχαν!και εγω τη βρηκα πολυ ευκολη τη συνταγη ειδικα ως προς το σιροπιασμα εναντι αλλων και εμεινα και φοβερα ικανοποιημενη απο τη ζυμη!Καλες γιορτες!
 
margarita79
7. 21-12-2011 10:26
 
Να πω κι εγώ, που με δυσκολία ξεσηκώνομαι να κάνω τέτοιου είδους γλυκά, ότι αυτά τα μελομακάρονα είναι απλά απίθανα και τόσο εύκολα! Τα έφτιαξα προχτές και μέχρι σήμερα τα μισά έχουν ήδη καταναλωθεί! Δοκίμασε και η μητέρα μου και δεν πίστευε ότι απλά δεν είναι αγοραστά! Και του χρόνου γεροί να είμαστε να τα ξαναφτιάξουμε, αν και μεταξύ μας βλέπω να φτιάχνω και 2η δόση εντός των ημερών! Ευχαριστώ κορίτσια!!!
 
maeleni
8. 28-12-2011 11:20
 
Γίνονται απίθανα, συγχαρητήρια, είναι πραγματικά απλά στην παρασκευή τους και νομίζω ότι το μυστικό τους είναι ότι δεν χρειάζεται να τα παραζυμώσουμε, ίσα ίσα να ανκατέψουμε τα υλικά. Εγώ κάποια τα βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα, έριξα από πάνω καρύδια και έγιναν σούπερ.
 
mal
9. 29-12-2011 12:05
 
Μπραβο σας και του χρονου σε ολους!!!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός