Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαλατόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τετάρτη, 13/06/07
Υλικά:
10 αυγά
7 φλυτζάνια γάλα
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλλια
1 κουτάκι φύλλο για πίτα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν
Χτυπάτε τα αυγά καλά
Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
Απλώνετε τη γέμιση
Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
Ραντίζετε με βούτυρο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός