Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κεικ σοκολάτας Νο.05 (με….. μαγιονέζα!)
Κεικ σοκολάτας Νο.05 (με….. μαγιονέζα!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Δευτέρα, 19/12/11
1827_425
Το πιο αφράτο και ζουμερό κέικ σοκολάτας, που έχω φτιάξει!!!
 Υλικά:
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1,5 κούπα ζάχαρη (375γρ.)
  • 250γρ. μαγιονέζα Craft
  • 2 κούπες αλεύρι fαrinα up (320γρ.)
  • 2/3 της κούπας κακάο Van Houten (100γρ.)
  • 1 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέϊκιν
  • 1 βανίλια (250γρ.)

Γλάσο

  • 250γρ  κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. κουβερτούρα Παυλίδης
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν και τη σόδα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’ αυγά για 5’ λεπτά. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το νερό και μόλις ομοιογενοποιηθούν σβήνουμε το μίξερ.
  • Προσθέτουμε στο μίγμα όλα τα στερεά υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί, (διαμέτρου 28-30 εκ).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175˚για 55 ακριβώς λεπτά.

Γλάσο:

  • Όταν κρυώσει το κέικ, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα την περιχύνουμε στο κέικ.

1 κούπα= 250γρ. ζάχαρη.

Αν στα 55’ το μαχαίρι δοκιμής δεν βγει καθαρό, το αφήνουμε για ακόμη 5’.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 4163
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 24-12-2011 13:47
 
Μαίρη φαίνεται πολύ ωραίο στη φωτογραφία! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κέικ με μαγιονέζα!!
 
voula
2. 24-12-2011 18:57
 
Ούτε κι εγώ!!! Όμως επειδή δεν έχει βούτυρο, η μαγιονέζα το κάνει τόσο αφράτο, που είναι κατάλληλο και για σοκολατένιο παντεσπάνι!!!
 
MARY2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 22/12/11 )