Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ραβανί Νο.11 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 21/12/11
ravanis_425

Τέλειο, αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο ραβανί!
Οι νότες μαστίχας, γκρέιπφρουτ και λουίζας δίνουν ιδιαίτερο άρωμα στο κλασικό ραβανί!

Τα υλικά

για το ραβανί

  • 150 gr. φαρίνα
  • 180 gr. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 gr. ζάχαρη
  • 100 ml. γάλα
  • 5 αυγά
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα γκρέιπφρουτ

για το σιρόπι

  • 600 ml. νερό
  • 600 gr. ζάχαρη
  • 50 gr. βούτυρο
  • 2 κλωναράκια λουίζα
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

γα την επικάλυψη

  • 150 gr. ινδοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση Συνταγής

το ραβανί

  • Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι και τα ξύσματα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 8' λεπτά, προσθέτουμε την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε το γάλα, χλιαρό, με το λικέρ μαστίχας.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ με το γάλα, τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος 40x30 περίπου.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου, για 50' λεπτά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5' λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κλωναράκια της λουίζας.

το σιρόπιασμα

  • Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο!

Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη.

www.funkycook.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6499
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/12/11 )