Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βασιλόπιτα σε κεκάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 26/12/11
dsc_0603_425_01

Οταν ειδα την παρουσιαση του Ακη σε πρωινη εκπομπη για Βασιλόπιτα σε κεκακια το βρηκα πολυ καλη ιδεα για μια εναλλακτικη Βασιλοπιτα. Ιδανικη λυση για κοπη πιτας σε σχολειο,γραφειο ή ακομα και στο σπιτι σαν μια διαφορετικη πρόταση. Επειτα, οταν δοκιμασα τη συγκεκριμενη συνταγη,ενθουσιαστηκα!! Εχει ολη τη γευση του τσουρεκιου, σε ενα κεικ.Δοκιμαστε τη ειτε σε μ εγαλη Βασιλόπιτα, ειτε σε κεκακια, τοσα, οσα και οι καλεσμενοι σας. Σε ενα απο αυτα μην ξεχασετε να βάλετε το φλουρί! Και του χρόνου να ειμαστε καλά!

Υλικά (για 24 κεκάκια ή μια μεγάλη βασιλόπιτα)
  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος (τυπου λουρπακ σκληρό)
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 - 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 γρ. μαστίχα (μια πρεζα)
  • 1 συσκευασία μαχλέπι (8 γρ.)
  • 200 γρ. αυγά (περιπου 4 αυγα ,καλο ειναι να τα ζυγισετε γιατι αλλα ειναι πιο μικρα και αλλα πιο μεγαλα)
  • 75 γρ. γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαχλεπι, μαστιχα, μοσχοκάρυδο (αφού τα έχουμε θρυματίσει στο μπλεντερ με μια κουταλιά ζάχαρη), βανιλια και ξυσμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγα και το γάλα σιγά σιγά και συνεχιζουμε για λιγο το χτυπημα.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν .
  • Ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα.
  • Βουτυρώνουμε - Αλευρώνουμε μια φόρμα κεϊκ ή θηκες για μαφιν και ψήνουμε το κεϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  στον αερα για 45-50 λεπτά.
  • Αν προκειται για κεκακια ο χρονος ψησιματος στο δικο μου φουρνο ηταν 20-25 λεπτα.

Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Χρονιά!!!! 

dsc_0610_425

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6241
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-12-2011 10:21
 
Φοβερή πρόταση !!! Μπράβο Μαργαρίτα !!!
 
doraki
2. 03-01-2012 09:35
 
νομίζω ότι θα το δοκιμάσω, μόλις τελειώσει η βασιλόπιτα που έχουμε. Φαίνεται πολύ καλό! Μπράβο Μαργαρίτα.
 
rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/12/11 )