Αυτη τη βασιλοπιτα τη φτιαχνουν στη Γαλλια στη γιορτη των Φωτων, στις 6 Ιανουαρίου. Λενε οτι οποιος βρει το φλουρι γινεται βασιλιας !!! Σας παραθέτω την κλασσικη της εκδοχη ειναι παρα πολυ νοστιμη, φτιαξτε την! Εμεις την καναμε με σπιτικη σφολιάτα. Υλικά: - 2 φυλλα σφολιάτα
- 200 γρ σκόνη αμυγδαλου
- 150 γρ ζαχαρη
- 1 αυγο
- 100 γρ βουτυρο
- Βανιλια
- 1 κροκο για αλειμμα
- 1 φλουρι
Βηματα: - Βαζετε ολα τα υλικα στο μιξερ να ομογενοποιηθουν!
- Ανοιγετε τη σφολιατα σε 2 κύκλους με διαστασεις 20cm. Καλο ειναι η βαση να ειναι λιγο μεγαλυτερη απο τον κυκλο στην επιφανεια.
- Βαζουμε τη ζυμη στο κεντρο και απλωνουμε αφηνοντας 1cm κενό για να τυλιξετε τα 2 φυλλα. Μην ξεχασετε το φλουρι !!!
- Αλειφετε το κενο που αφησαμε με τον κροκο αυγου (προσθετετε λιγο νερακι να αραιωσει), ακολουθως βαζετε απο πανω τον δευτερο κυκλο και τυλιγετε μεταξυ τους τις 2 ζυμες. Κλεινετε καλα για να μην ανοιξει κατα το ψησιμο. Αλειφετε ολη την πιτα με τον κροκο.
- Αν θελετε κανετε ενα ανεμομυλο με την μυτη ενος μαχαιριου και στη μεση τρυπατε με ενα πιρουνι για να φευγει ο ατμος και να μη φουσκώσει (οπως στη φωτο).
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 35-40 λεπτα.
Ειναι σημαντικο να ελεξετε με ενα μαχαιρι αν εχει ψηθει!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8229 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |