Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρουτόν και κριτσίνια τυριού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τετάρτη, 04/01/12
0435_425

Φτιάξτε τα δικά σας κρουτών και κριτσίνια, νόστιμα και τραγανά, με απλά και αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικά, για τις σούπες και τις σαλάτες σας, ή για σνακ για το  κολατσιό και τη λιγούρα.

 Υλικά :
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρ/πότηρο (100 γρ.) ελαιόλαδο
  • 1     >>              >>     άσπρο κρασί
  • 2 κ.γ. μπέκι
  • Αλάτι
Εκτέλεση :
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας και λίγο νερό να πετύχουμε μια σφιχτή και εύπλαστη ζύμη.
  • Παίρνουμε ικανή ποσότητα και πλάθουμε μπαστουνάκια στο πάχος του μικρού δάχτυλου και τα βάζουμε στο ταψί με λαδόχαρτο. Μετά με μια σπάτουλα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια 1 εκ. για κρουτών, ή σε μεγαλύτερα για κριτσίνια.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30’ περίπου (αναλόγως το πάχος).
  • Άμα κρυώσουν τα κόβουμε, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 100ο για 40’-50’ να παξιμαδιάσουν.
  • Τα βάζουμε σε βάζο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
0432_425

Α’ παραλλαγή με ντομάτα :

  • Τρίβουμε 1-2 ντομάτες, 1 κρεμμύδι, 1 πιπεριά, βάζουμε 1 κ.σ. πελτέ και λίγο πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν πηχτά σαν πολτός. Όταν κρυώσει τον αλέθουμε στο μούλτι. Ζυμώνουμε με το λάδι και το κρασί και μ’ αυτό τον πολτό συμπληρώνουμε στο ζύμωμα.

Β’ παραλλαγή με πάστα ελιάς :

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από ελιές καλαμών και τις αλέθουμε στο μούλτι, ή απλά αγοράζουμε πάστα ελιά και ζυμώνουμε πάλι με το κρασί και το λάδι.
0434_425

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8468
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 08-01-2012 13:32
 
Πεντνόστιμα! Ετσι τα φτιαχνω και εγλω...!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 07/01/12 )