Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ραμπανάντας Πορτογαλικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Κυριακή, 15/01/12
rabanadass_425
Πορτογαλικό παραδοσιακό επιδόρπιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Τα ραμπανάντας είναι στην ουσία τα γνωστά French toast, στην νοστιμότερη εκδοχή τους!
Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα γαλλικά "μεθυσμένα" τόστ, σίγουρα θα γίνουν μία από τις αγαπημένες σας λιχουδιές, όχι μόνο τα Χριστούγεννα!!!

Τα υλικά
  • 1 γαλλική μπαγκέτα μπαγιάτικη
  • 300 ml. κόκκινο κρασί πόρτο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
για το τηγάνισμα
  • Αραβοσιτέλαιο
για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30' λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
  • Κόβουμε την μπαγκέτα σε μετρίου πάχους φέτες το ψωμί.
  • Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα κρασιού, να ποτίσει καλά η κάθε φέτα.
  • Χτυπάμε, καλά, τα αυγά και το γάλα σε ένα μπωλ.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει.
  • Βουτάμε τις φέτες μέσα στο μείγμα αυγών και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε τις φέτες με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Tips:
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα απλό κόκκινο κρασί.
  • Μήν ακουμπήσετε τις τηγανισμένες φέτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί γιατί θα σας κολλήσουν.
  • Στην συνταγή ταιριάζει και το πορτοκάλι, η βανίλια αλλά και το μέλι για σερβίρισμα!

 www.funkycook.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4384
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-01-2012 10:37
 
Τα φτιάξαμε χθες σε μια μεγάλη κριση υπογλυκαιμίας,μόνο που δεν βάλαμε porto γιατί δεν είχαμε και που να βρούμε στις δέκα το βράδυ , αλλά gluhwein που είχε ξεμείνει απο τα Χριστούγεννα.Έγινε πολύ καλό, φαντάζομαι οτι θα γίνει ακόμα καλύτερο με porto.
 
karina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/01/12 )