Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λεχματζούν πολύ εύκολα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από DORAKI   
Σάββατο, 14/01/12

Λεχματζούν στα αραβικά σημαίνει ζυμάρι με κρέας. Το ζυμάρι μπορείτε να το φτιάξετε με αλεύρι και νερό αλλά εγώ για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιώ αραβικές πίτες.

Υλικά
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ή με προσθήκη αρνίσιου)
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1-2 ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο, πάπρικα και σούμακ
  • αραβικές πίτες (προτιμήστε τις μικρές για να έχετε ατομικές πιτούλες)
  • λίγο ελαιόλαδο για τις πίτες
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με τα λαχανικά, τον πελτέ, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Αλείφουμε προαιρετικά τις αραβικές πίτες με λίγο ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και στρώνουμε πάνω μία πολύ λεπτή στρώση από το μείγμα μας.
  • Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για 15-20 λεπτά. Προσοχή γιατί αρπάζουν εύκολα!
  • Τις σερβίρουμε ζεστές συνοδεύοντας με ποικιλία ψιλοκομμένων λαχανικών (ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά μαϊντανό) στα οποία προσθέτουμε χυμό λεμονιού ή με στραγγιστό γιαούρτι ή με σαλάτα καρότο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6573
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 06-02-2012 17:09
 
να ρωτησω τον κιμα με τα υπολοιπα υλικα τα σωταρεις λιγο πρωτα σε κατσαρολακι ή το βαζεις κατευθειαν ετσι στον φουρνο??  
και το λουμακ τι ειναι?/ δεν γνωριζω..
 
vasilikh
2. 07-02-2012 09:11
 
Τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά δεν τον σωτάρω καθόλου. Είναι αρκετά λεπτή η στρώση που βάζουμε πάνω στις πιτούλες που ψήνετε μόνο στο φούρνο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις πίτες για σουβλάκι με πιο παχιά στρώση από το μίγμα του κιμά, απλά θα χρειαστούν λίγο παραπάνω ψήσιμο. Το σούμακ ή σουμάκι είναι ανατολίτικο μπαχαρικό που μπορείς να το βρεις στην Ευριπίδου. Δίνει πολύ ωραία γεύση αλλά αν δεν το βρεις δεν πειράζει :) Δοκίμασε τα και πες μου εντυπώσεις ;)
 
doraki
3. 07-02-2012 17:45
 
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου..ναι σιγουρα θα τα δοκιμασω λειαν συντομως.. :)
 
vasilikh
4. 24-01-2013 21:50
 
Το εκανα σε ένα τραπέζι που είχα μαζί και κάτι αλλες συνταγές από το site και άρεσε πολύ. ευχαριστώ γιατί οι καλεσμένοι μου χωρίς πολύ κόπο έμειναν ευχαριστημένοι
 
fabiulus

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/01/12 )