Υλικά (για 3-4 μερίδες) : - 1 κουνουπίδι 1,5 κιλό περίπου
- 1 μεγάλο πράσο χοντροκομμένο
- 1 μάτσο σέλινο
- 2-3 πατάτες κομμένες μέτριες (προαιρετικά)
- 2-3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 φλ. λάδι1
- 1 λεμόνι-πιπέρι- αλάτι
Εκτέλεση : - Κόβουμε το κουνουπίδι από τα κοτσανάκια και πετάμε τη γούλα (κορμό).
- Σοτάρουμε το πράσο και το σέλινο με το λάδι και όταν μαραθούν ρίχνουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τον πελτέ και τα προψήνουμε 5’-10’.
- Μετά βάζουμε το κουνουπίδι με τα κοτσανάκια προς τα κάτω για να ψηθούν. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό να είναι λίγο πιο κάτω από τα υλικά, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10’- 15’περίπου.
Όταν τα κοτσανάκια μαλακώσουν είναι ψημένο, του βάζουμε το λεμόνι να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5691 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |